Αρχική » » Σε εργασιακή εφεδρεία και… οι πολιτικοί

Σε εργασιακή εφεδρεία και… οι πολιτικοί


Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Προφανώς και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πλεονάζον προσωπικό, υπάρχει παντού. Υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα, στον ευρύτερο δημόσιο και στον στενό δημόσιο τομέα. Αυτό το πλεόνασμα άλλωστε συσσώρευσε μιζέρια, βαρεμάρα και αντιπαραγωγικότητα, στον...
κοινωνικό ιστό και την οικονομία της αγοράς.
Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία, να επιρρίψουμε το «ανάθεμα» στην… άσχημη τρόικα, και να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που θα έπρεπε να έχουμε αποφασίσει και υλοποιήσει μόνοι μας.
Μόνο που… Αυτό που δεν είπε ο αντιπρόεδρος επειδή δεν αφορά τον ίδιο, είναι ότι «πλεονάζον προσωπικό» υπάρχει και στην πολιτική ζωή. Ιδίως εκεί. Ένα πολιτικό δυναμικό κατώτερο των περιστάσεων, ελλειμματικό ως προς τις ικανότητες και την δυνατότητα ανάλυσης της πραγματικότητας που καλείται να διαχειριστεί.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί εξαίρεση στην παραπάνω εξίσωση. Μια εξαίρεση που… επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η κοινοβουλευτική Μεταπολίτευση, υπήρξε ακόμη πιο φτωχή και από την ιδεολογική. Άνευρη και στρεβλωτική. Χωρίς όραμα για τον τόπο, χωρίς καθαρή ματιά για το μέλλον.
Αυτή την «αστοχία υλικού» πληρώνει σήμερα η Ελλάδα. Αν ο πολιτικός κόσμος είχε στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να αυτοπροταθεί στην τρόικα, για να συμμετάσχει αυτοβούλως στην… εργασιακή εφεδρεία.
Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για το μέλλον της Ελλάδας. Και θα δημιουργούσε το κίνητρο σε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, όχι αυτούς που συνωστίζονται στις κομματικές νεολαίες και παριστάνουν τα στελέχη… αορίστου χρόνου. Μια καλή ιδέα, για την Ελλάδα του μέλλοντός μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger