Αρχική » » Να τι κατάφερε(αν)!!

Να τι κατάφερε(αν)!!


Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών και ημερών είναι καταιγιστικές με αποκορύφωμα την επιστροφή του πρωθυπουργού της χώρας στα πάτρια εδάφη από το Λονδίνο, ακυρώνοντας έτσι την μετάβαση του στις ΗΠΑ. Η επίσημη δικαιολογία είναι το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας. Μάλιστα νωρίτερα σήμερα σε δραματικούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους..
δημοσιογράφους είχε περιγράψει ένα άσχημο κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup που συμμετείχε, ένα κλίμα δυσπιστίας, όπως το περιέγραψε. "Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο. Και δυστυχώς, αυτό το αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο δεν υπάρχει", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κύριος Βενιζέλος σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο.

Και τώρα αρχίζουν οι δύσκολες ερωτήσεις και οι απορίες…. Με μια παρατήρηση: οι απαντήσεις είναι πανεύκολες!!! Γιατί λοιπόν υπάρχει κλίμα δυσπιστίας στο εξωτερικό; Μα είναι απλό. Γιατί προσωπικά ο κος Βενιζέλος τα έκανε ….. Ας βάλει ο καθένας από τους αναγνώστες όποια λέξη θέλει και τον εκφράζει καλύτερα! Εμείς προσπαθούμε ακόμη να διατηρήσουμε την ηρεμία μας και ένα επίπεδο. Πάντως όποια λέξη και να χρησιμοποιηθεί από την πλέον δύσοσμη μέχρι την πλέον ακραία, δύσκολα θα την κρίνει κανείς ως «ατυχή»… Υπάρχει άραγε κάτι χειρότερο από αυτό που πέτυχε ο κύριος Βενιζέλος; Δεν το νομίζουμε!!! Λάθος, Λάθος… Θα το δούμε μόλις αναλάβουν την εξουσία οι σωτήρες της Νέας Δημοκρατίας που με μιας θα αλλάξουν τα πάντα, μνημόνιο, κλίμα στην αγορά, τα μυαλά των ξένων κλπ κλπ. Μία περίπτωση υπάρχει για μην καταστρέψει το κόμμα της Συγγρού την Ελλάδα με τις περίφημες αλλά μη εφαρμόσιμες ιδέες του. Είναι να την έχει καταστρέψει ήδη το ΠΑΣΟΚ!!!!

Βέβαια πέρα από το κλίμα δυσπιστίας έχουμε και την άλλη εφεύρεση του κυρίου Βενιζέλου. Το «αρραγές εσωτερικό μέτωπο». Δεν καταλαβαίνουμε; Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, αποφασίζουν οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικάνοι τους κοιτάνε στα μάτια και τους ρωτούν τι άλλο θέλουν να ψηφίσουν παρέα; Φυσικά και όχι. Και εκεί τρώγονται σαν τα σκυλιά. Αλλά ο κύριος Βενιζέλος, φαίνεται ότι έχει κοντή μνήμη γιατί όταν ο κος Παπανδρέου συμφώνησε με τον κύριο Σαμαρά να γίνει μια κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία τρίτου προσώπου, προκειμένου να σωθεί η χώρα, η οικογένεια του κυρίου Παπανδρέου, το Κίνημα, και ο κύριος Βενιζέλος κόντεψαν να τον φάνε ζωντανό που τόλμησε να κάνει τέτοιο και τοn ανάγκασαν να μαζέψει άρον άρον την πρόταση του. Μάλιστα ακούγεται ότι ανάλογο δράμα περνά και ο Πρόεδρος Άσαντ της Συρίας όπου ο αδελφός του απειλεί να τον σκοτώσει ο ίδιος αν παραδώσει την εξουσία που τους άφησε ο πατέρας τους…. Βέβαια εκεί θα πει κανείς, άλλα ήθη και άλλα έθιμα.......

Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά της «δραματικής» κατάστασης που μας δημιούργησε η κυβέρνηση όπου ξένοι πολιτικοί, όπως ο κύριος Σόϊμπλε, μας ενημερώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ριζοσπαστικά. Απλά οι ξένοι εταίροι και δανειστές μας περιμένουν επιτέλους έργα. Και επειδή τώρα πια έχουν άμεση πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας, ξέρουν και που πηγαίνουν τα χρήματα, ξέρουν γιατί αυξάνονται οι δαπάνες, ξέρουν γιατί δεν καταπολεμάται η φοροδιαφυγή από την κυβέρνηση και πάει λέγοντας. Ευτυχώς δε που στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και κάποιες φωνές που τολμούν να πουν την αλήθεια, όπως αυτή του κ. Α. Λοβέρδου. Γιατί ο Υπουργός της Υγείας είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο κάτι πολύ απλό: “πρέπει να έχεις καλό χαρτί για να μπλοφάρεις” σχετικά με την αιφνίδια διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προ δύο εβδομάδων. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό που ζούμε σήμερα για την αλήθεια των λόγων του κυρίου Λοβέρδου; Και ας μην ξεχνάμε ότι είτε συμπαθεί κανείς είτε αντιπαθεί τον κύριο Λοβέρδο είναι από τους λίγους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχει προχωρήσει σε έργο αντιμετωπίζοντας μέχρι στιγμής με επιτυχία τα πιράνχας που λυμαίνονται τον τομέα της υγείας. Βεβαίως έχει ακόμη πολύ δρόμο. 

Τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα, για άλλη μία φορά, ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο κύριος Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δυστυχώς το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει μείνει ίσως ακόμη στην εποχή του ΠΑΚ, στο 1981, στους πρασινοφρουρούς, στις απάτες με τα κονδύλια της ΕΕ και σε ότι άλλο αρνητικό μας έφερε σε αυτό το χάλι, ελέγχει το κόμμα και όχι ο κύριος πρωθυπουργός. Για αυτό όπως έγραψαν και οι Financial Times οι ξένοι δεν θα επιτρέψουν το βαθύ ΠΑΣΟΚ να καταστρέψει το ευρώ. Αυτό πληρώνουμε τώρα και να δούμε τελικά ποιο ακριβώς θα είναι το τίμημα για όλους μας…….

Διογένης ο Κυνικός


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger