Αρχική » , » Προς εργασιακή εφεδρεία 18.000 οπλίτες...

Προς εργασιακή εφεδρεία 18.000 οπλίτες...


Οι ΕΠΟΠ στην εφεδρεία και η θητεία στα ύψη είναι το σενάριο που κυοφορείται στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ημέρες. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στις 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ...δηλώσεις του νυν υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου. 

Η πληροφόρηση αυτή έχει παγώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι επαγγελματίες οπλίτες είναι σε θέσεις που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από φαντάρους. 

Για παράδειγμα, έχουν ειδικότητες οδηγών αρμάτων, υποστήριξης αεροσκαφών, ακόμα και πληρώματος φρεγατών που όσο και να εκπαιδευτεί ένας στρατιώτης δεν μπορεί να αποδώσει, καθώς χρειάζεται πολύχρονη εμπειρία στους τομείς αυτούς. Ενας ακόμα παράγοντας που κάνει τους αξιωματικούς να ανησυχούν είναι ότι θα μειωθεί δραματικά η ποιοτική και ποσοτική επάνδρωση των μονάδων, οι οποίες είναι ήδη είναι σε κακό χάλι, καθώς δεν έχουν γίνει οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της... απόλυσης των ΕΠΟΠ έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση καθώς μπορεί να καταγράψει «απολύσεις από τον στενό δημόσιο τομέα» χωρίς κανένα κόστος.


ΕΦ. Ελευθεροτυπία



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger