Αρχική » , , » Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων

Απόλυση 100.000 υπαλλήλων και μείωση συντάξεων


Την ώρα που οι αντιδράσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ δεν έχει κοπάσει η κυβέρνηση συζητά σε έκτακτη σύσκεψη τη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων. Μετά την ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναμένεται να ανακοινωθούν...
περικοπές χωρίς προηγούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί, την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση νέου μισθολογίου, που θα προβλέπει ακόμα πιο χαμηλές αποδοχές.

Για να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για:

*Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015. Ζητείται λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων από τη Δευτέρα.

*Παράλληλα θα ενταθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με ένταξη 50.000 υπαλλήλων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ). Εντός της εβδομάδας θα λάβουν ειδοποίηση. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα κλείσουν άλλοι 65 οργανισμοί.

*Νέο μισθολόγιο με περικοπές στο δημόσιο. Θα τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου και δεν θα εξαιρείται κανένας υπάλληλος.

*Μείωση συντάξεων σε ΟΓΑ, ΝΑΤ και ΟΤΕ

Στο τραπέζι της κυβερνητικής σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν επίσης τα εξής μέτρα:

*Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011.

*Νέα αύξηση έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.

*Νέα μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.

*Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα.

*Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου.

Δραματική κυβερνητική σύσκεψη

Ξεκίνησε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου , μετά την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, συμμετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.

Πριν από την έναρξη της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών συζήτησαν διεξοδικά τα όσα διημείφθησαν στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin καθώς και τα αιτήματα που θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι.

Το e-mail του τρόμου

Ενδεικτική του κλίματος και των προϋποθέσεων που θέτει η τρόικα για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου είναι επιστολή (email) του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλία Πεντάζου προς τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.

Σε αυτήν καταγράφονται τα μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν άμεσα. Πρόκειται για 15 μέτρα στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η δραστική περικοπή συμβάσεων αορίστου χρόνους σε όλους τους φορείς του δημοσίου, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης όπως και η άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας.

Αναλυτικά τα 15 μέτρα που περιλαμβάνονται στην επιστολή του γενικού γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής είναι τα ακόλουθα:

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.

3. Έκδοση υπουργιών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης

5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.

6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.

7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.

8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015

9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.

10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.

11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.

12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.

13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.

14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger