Αρχική » » Φυσικά και φταίει η Ελλάδα

Φυσικά και φταίει η Ελλάδα

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει πλείστες σημειολογίες στα όσα λέει ο πρόεδρος του Eurorgoup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό «Focus». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, που παραδοσιακά στήριζε την Ελλάδα, έχει εξελιχτεί στον «αφ’ υψηλού» αφηγητή της αδιέξοδης κρίσης την οποία βιώνουμε.
Επιλέγει δε, την επαύριο της τηλεδιάσκεψης που «σφράγισε» την εκταμίευση της 5ης δόσης, όχι όμως και την οριστικοποίηση του «Μνημονίου ΙΙ», να παραχωρήσει συνέντευξη σε ένα γερμανικό περιοδικό που έχει…
 λογαριασμούς με την ελληνική κοινή γνώμη, από την όχι και τόσο μακρινή εποχή των προσβλητικών πρωτοσέλιδων με την Αφροδίτη της Μήλου, για να καθησυχάσει τους Γερμανούς φορολογούμενους.
Ο Γιούνκερ λέει πολλά. Μιλάει για περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Για τον ερχομό ειδικών από την Ευρώπη, οι οποίοι ουσιαστικά θα πάρουν πάνω τους τις αποκρατικοποιήσεις. Επαναβεβαιώνει την πεποίθησή του ότι το Μεσοπρόθεσμο θα αποδώσει. Προτρέπει τους Ευρωπαίους να μην προσβάλλουν τους Έλληνες, αλλά να μας βοηθήσουν.
‘Ίσως η πιο σημαντική παράμετρος της συνέντευξης Γιούνκερ ωστόσο, είναι η διαπίστωση περί της αιτίας του κακού, που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση προχωρημένης απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. «Η Ελλάδα, επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ. Με δική της υπαιτιότητα, ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση», είναι η… επίμαχη αναφορά.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει δίκιο. Φυσικά και φταίμε εμείς που φτάσαμε ως εδώ, καθώς επί σειρά ετών ανεχτήκαμε πολιτικές ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων, στερηθήκαμε ρεαλιστικών εθνικών οραμάτων, συνηθίσαμε να ζούμε πάνω και πέρα από τις δυνατότητές μας.
Επί σειρά ετών, πριν αλλά και μετά το ευρώ, η Ελλάδα ανέχτηκε το ΠΑΣΟΚ. Και η Ελλάδα που συνεχίζει να υφίσταται τέτοιες προσβολές, είναι η Ελλάδα την οποία διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η Ελλάδα, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Και μετά, ακολουθούν οι… δανειστές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger