Αρχική » » Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” παίρνει τη ρεβάνς από το δίδυμο

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” παίρνει τη ρεβάνς από το δίδυμο

Γράφει ο Δημοσθένης Μαρίνος
Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνουαποτελούσαν το «ισχυρό δίδυμο» στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Έχοντας αναδειχθεί αμφότεροι στην Ιπποκράτους την εποχή που ο σημερινός Πρωθυπουργός προσπαθούσε να… φτιάξει κόμμα από τα συντρίμμια τα οποία του κληρονόμησε ο Κώστας Σημίτης, ήταν οι πιο προβεβλημένοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, που ουσιαστικά μοιράστηκαν την εσωκομματική ισχύ και εξουσία.
Τα πράγματα άλλαξαν μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Ο Γιάννης Ραγκούσηςέγινε πρώτος τη τάξει υπουργός, και από το Εσωτερικών εξελίχτηκε ουσιαστικά σε άτυπο συντονιστή του κυβερνητικού έργου, αλλά και του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλαβε την οικονομία, δηλαδή το θέμα που… ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, και μάλιστα σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία.
Στη διαδρομή της παπανδρεϊκής διακυβέρνησης, το «δίδυμο» άρχισε σταδιακά να απομακρύνεται, και τελικά να σπάει. Για πολλούς, που γνωρίζουν επαρκώς την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, και τις εσωτερικές διαδρομές και ισορροπίες, αυτό το «διαζύγιο» κατέστησε τόσο τον Γιάννη Ραγκούση όσο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου περισσότερο ευάλωτους στα πυρά των εσωκομματικών αντιπάλων τους.
Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήρθε να επιβεβαιώσει το πολιτικό «ξεδόντιασμα». Ο Γιάννης Ραγκούσης ουσιαστικά υποβιβάστηκε, μετακινούμενος από το υπουργείο Εσωτερικών στο Μεταφορών, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέφυγε οριακά τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός Κυβέρνησης, και από το υπουργείο Οικονομικών μετακινήθηκε στο Περιβάλλοντος.
Σήμερα, και οι δυο βρίσκονται κάτω από αυξημένη πολιτική πίεση, που φαίνεται να έχει και εσωκομματικές αφετηρίες. Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι στο μάτι του κυκλώνα για τις εξελίξεις με τους οδηγούς ταξί, που παρέλυσαν την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα, επιφέροντας καίριο πλήγμα στον τουρισμό.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απ’ την άλλη, βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, καθώς κατηγορείται ότι, παρόλο που είναι Υπουργός Περιβάλλοντος, διατηρεί αυθαίρετο σε δασική έκταση. Προχώρησε φυσικά σε μηνύσεις, οι εντυπώσεις ωστόσο σχηματίστηκαν.
Είναι σαν το… βαθύ ΠΑΣΟΚ να παίρνει την πολιτική εκδίκησή του, από το δίδυμο στις πλάτες του οποίου εδραιώθηκε η ηγετική επιβολή του Γιώργου Παπανδρέου μετά το 2004.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger