Αρχική » , » Όταν δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση…

Όταν δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση…

Γράφει ο Δημοσθένης Μαρίνος
Ο Υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, ανεξαρτήτως των τυχόν ικανοτήτων του και της προσφοράς του στο Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, την περίοδο της αντιπολίτευσης, παραμένει μη ...
εκλεγμένος από το λαό.
Ο κ. Ραγκούσης είναι Βουλευτής Επικρατείας, δηλαδή ορίζεται από τον Αρχηγό του κόμματος και με τη λογική αυτή είναι δοτός. Η μόνη εκλεγμένη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα, είναι αυτή του Δημάρχου της Πάρου.
Θα διερωτηθείτε, γιατί αναφερόμαστε στον Υπουργό Υποδομών, όταν υπάρχουν αντίστοιχες και χειρότερες περιπτώσεις μη εκλεγμένων Υπουργών.
Του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, επίσης Επικρατείας, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που δεν συμμετείχε σε κανένα ψηφοδέλτιο, του Υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής, όπως και ο προκάτοχός του, Δημήτρης Δρούτσας, και βέβαια, την Τίνα Μπιρμπίλη, που δεν συμμετείχε σε κανένα ψηφοδέλτιο και που τοποθετήθηκε ως Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, στη θέση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.
Η περίπτωση όμως Ραγκούση είναι διαφορετική. Ένας μη εκλεγμένος Υπουργός, αναλαμβάνει την ευθύνη μόνος του, ενάντια στους συναδέλφους του Υπουργούς και τους εκλεγμένους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να διαλύσει την Ελλάδα, την τουριστική περίοδο, απομακρύνοντας τη χώρα από τους εθνικούς εισπρακτικούς στόχους. Αυτό αγγίζει τα όρια της εθνικής καταστροφής, ασχέτως αν, επί της ουσίας, όλοι συμφωνούν, ότι το επάγγελμα του ταξιτζή πρέπει να ανοίξει. Με προϋποθέσεις, όμως και ξεκάθαρους κανόνες.
Εκεί καταλήγουν τα πράγματα, όταν οι Υπουργοί δεν έχουν λαϊκό και πολιτικό υπόβαθρο.







(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger