Αρχική » , » Ο μεγάλος ασθενής…

Ο μεγάλος ασθενής…

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Οι εικόνες που κατέκλυσαν την οθόνη έμοιαζαν βγαλμένες από άλλη εποχή… Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ενθουσιώδης και με την επίφαση πολιτικής ηγεμονίας που του χάριζε απλόχερα το +11% από τη Νέα Δημοκρατία, στις βουλευτικές εκλογές του 2009, μετέτρεπε τα πρώτα υπουργικά συμβούλια της διακυβέρνησής του σε…
open party.
Οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν live, και παρόντες ήταν προσωπικότητες της «άλλης Ελλάδας»: Ο Αρχιεπίσκοπος… ο τότε Συνήγορος του Πολίτη που επρόκειτο να εξελιχθεί σε κομματικό δήμαρχο της… απάθειας, στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία των ηγετών… ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης… διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες που, υποτίθεται ότι θα αναλάμβαναν να «ξαναχτίσουν» την Ελλάδα.
Φευ… Κοντεύουμε δυο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και η Κυβέρνηση του επιγόνου του Οίκου των Παπανδρέου κρύβεται… από το ίδιο το κόμμα της. Οι απευθείας συνεδριάσεις εγκαταλείφτηκαν, ο Γιώργος άσπρισε απότομα, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, και πολύ πιο πίσω στηνπολιτική εκτίμηση της κοινωνίας, ενώ την «πολιτική διεύθυνση» του τόπου, την έχει αναλάβει ουσιαστικά ο χαμένος της εσωκομματικής μάχης ηγεσίας του 2007. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σήμερα βρίσκεται στο Βερολίνο, για να «πουλήσει» Ελλάδα, συνομιλώντας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και με επενδυτές που θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στη χώρα μας.
Μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να ξαναπιάσει το νήμα με τη… χαμένη αθωότητα των πρώτων εβδομάδων στην εξουσία, τότε που κανείς δεν ενοχλείτο από «κηπουρούς» και… λοιπούς. Συναντήθηκε με τον Λέανδρο Ρακιντζή (πάλι), επέτρεψε να μεταδοθεί live η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (πάλι), και στην εισαγωγική ομιλία του, επιχείρησε να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της σύγχρονης Δημοκρατίας.
Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Και η συγκεκριμένη εικόνα, το… repeat των πρώτων εβδομάδων του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δεν συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια, αλλά προκάλεσε αντιδράσεις και λελογισμένη οργή.
Ίσως, περισσότερο από ο, τιδήποτε άλλο, η φράση «ο μεγάλος ασθενής», που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για να περιγράψει τον δημόσιο τομέα, αντικατοπτρίζει με επάρκεια την πραγματικότητα. Γιατί, υπάρχει στην Ελλάδα του 2011 «Μεγάλος Ασθενής»: Το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός της…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger