Αρχική » » Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό ....

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό ....

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός (e-mail: prevejohn@yahoo.gr)
Προχθές περιπλανώμενος στα ερτζιανά και ακούγοντας το τραγούδι “Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες ή Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό” (του Θ. Μπακαλάκου από τον Β. Παπακωνσταντίνου) στην θύμηση μου επανήλθαν γεγονότα και καταστάσεις των παιδικών μου χρόνων.Τότε που η παρουσία ενός βουλευτή (ειδικά κυβερνητικού) σε ένα χωριό έμοιαζε σαν ... κοσμοϊστορικό γεγονός. 
Όλοι έβαζαν τα καλά τους για να τον υποδεχτούν και ο εγχώριος κομματάρχης κανόνιζε τα πάντα στην εντέλεια. Μετά τις προσφωνήσεις και τις γλοιώδεις αλληλοφρονήσεις ξεκινούσε η πομπή για την καθιερωμένη περατζάδα στα στενά του χωριού για να γίνει τάχατε και η ενημέρωση του “μεγάλου επισκέπτη” για τα τοπικά προβλήματα.
Μπροστά ο βουλευτής με ύφος δέκα Καρδιναλίων μοίραζε υποσχέσεις για λύσεις, χειραψίες, χαμόγελα και ένα βήμα πίσω ακολουθούσε ο κομματάρχης κορδωμένος σαν γύφτικο σκεπάρνι ενώ κατά την διαδρομή λοξοκοιτούσε αυστηρά όσους ήξερε ότι δεν ήταν του κόμματος!!!
Μετά που ο βουλευτής έφευγε τα πάντα ξεχνιόταν μέχρι να ξαναέρθει περίοδος εκλογών και να επαναληφθεί ξανά η ίδια τελετο-διαδικασία!!
Έτσι λειτούργησε το πολιτικό σύστημα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η μη λύσεις στα προβλήματα και γενικά ο μη προγραμματισμός και η εγκατάλειψη να γίνουν η αιτία για τον ξενιτεμό των κατοίκων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ένας ξενιτεμός που άλλαξε προς το χειρότερο τους συσχετισμούς της κοινωνίας (προκαλώντας την αστυφιλία των μεγάλων πόλεων) αλλά και την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.
Φτάνοντας στο σήμερα διάβασα την είδηση για την (κόσμια) πολιορκία του βουλευτή των Κυκλάδων κ. Γιώργο Παπαμανώλη από τους κατοίκους της Πάρου οι οποίοι του έθεσαν ερωτήματα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας του νησιού τους αλλά και για το “Ναι” του στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου!!!
Ο κ. Παπαμανώλης δήλωσε έκπληκτος ότι είναι ανημέρωτος για το Κέντρο Υγείας αλλά είπε και το αντιφατικό ότι «εγώ προσπαθώ για αυτό τριάντα χρόνια». Στην συνέχεια θυμήθηκε ότι έχει και την δύναμη της εξουσίας και έβγαλε το κινητό του τάχατε για να τηλεφωνήσει και να πιέσει πρόσωπα και καταστάσεις!!!
Μάλιστα φίλες/οι εν έτη 2011 ο εν λόγω βουλευτής, μας θύμισε ότι για αυτά που οφείλουν να ξέρουν και να έχουν δώσει λύσεις προ-πολλού θα πρέπει (όπως τους παλιούς καλούς καιρούς) να τους παρακαλάμε και να τους γλείφουμε!
κ. βουλευτάδες μπορεί εσείς να μην αλλάξατε νοοτροπία και συνεχίζεται να αδιαφορείτε και να κοροϊδεύεται και ίσως να θεωρείτε ότι είστε κάτι παραπάνω από αυτούς που ξεγελάσατε και σας ψήφισαν.
Όμως να ξέρετε ότι εμείς οι πολίτες έχουμε αλλάξει και οι επισκέψεις σας πλέον στα χωριά και τις πόλεις δεν αποτελούν κοσμοϊστορικό γεγονός αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να σας γιουχάρουμε (μέχρι να σας ξαποστείλουμε στον αγύριστο στις επόμενες εκλογές) για την ανικανότητα, και την ανεπάρκεια σας και ενίοτε να σας πετάξουμε και κανένα γιαούρτι για την κομματική σας αβουλία που σας έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος προσωπικότητας και ανδρισμού!
Μια απώλεια ανδρισμού που σας έκανε εδώ και καιρό να λειτουργείτε χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση για όσα γίνονται εις βάρος μας και το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι “Ναι σε όλα”



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger