Αρχική » » Τα ανοιχτά μέτωπα για τον Μπεγλίτη

Τα ανοιχτά μέτωπα για τον Μπεγλίτη

Γράφει ο Δημήτρης  Κωστάκος 
Μπορεί ο τέως υπουργός Άμυνας και νυν Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, να επισήμανε με νόημα «τώρα πάω στον πόλεμο», όμως, ο νέος υπουργός Άμυ­νας, Πάνος Μπεγλίτης, γνωρίζει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με ανοιχτό μέτωπο στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Η κυβερνητικά πολιτική στο πλαίσιο του μνημονίου που εφαρμόστηκε -και από τον κ. Μπεγλίτη- σε Βάρος των εν ενεργεία και των αποστράτων στελεχών των ΕΔ, με σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στις συνθήκες εργασίας αλλά...
και διαβίω­σης τους, έχει δημιουργήσει σοβαρά προ­βλήματα στον νευραλγικό αυτό επαγ­γελματικό κλάδο. 
Χθες. ο τέως και ο νυν υπουργός Άμυ­νας με δηλώσεις τους εξαπέλυσαν... επί­θεση φιλίας προς τους στρατιωτικούς. 
0 κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό, έκανε λόγο για «μια πραγματικά αποστολική διάσταση εκτέλεσης του καθήκοντός τους», προ­σθέτοντας πως "διαχειριστήκαμε μικρές και μεγάλες κρίσεις και προσπαθήσαμε να τις προλάβουμε με ψυχραιμία χάρη στον επαγγελματισμό πρωτίστως της στρατιω­τικής ηγεσίας·.
0 κ. Μπεγλίτης δεσμεύτηκε ότι θα συ­νεχίσει να υπερασπίζεται την αξιοσύνη στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δια­μηνύοντας άτι «θα πηγαίνουν μπροστά οι άξιοι και οι ικανοί-, χωρίς, όπως τόνισε, διαχωριστικές γραμμές. 

Αιμορραγία χρημάτων και... ηθικού 

Πέραν όμως από ας διαπιστώσεις και την εκδήλωση καλών προθέσεων, τα στοι­χεία καταγράφουν τη σκληρή πραγματικότητα που τείνει να καταστεί μη αναστρέ­ψιμη: 

πέρσι οι παραιτήσεις στρατιωτικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνά­μεων κατέγραψαν ρεκόρ εξαετίας! Περισσότεροι από 2.417 στρατιωτικοί - αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα σύνταγ­μα πεζικού- υπέβαλαν την παραίτησή τους, ξεπερνώντας τις 2.272 αποχωρήσεις του 2008 που είναι το έτος με τις πε­ρισσότερες παραιτήσεις την τελευταία εξαετία. 

Οι αποδοχές των στρατιωτικών περιορίστηκαν, όπως συνέβη σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. 

Αυξήθηκε το όριο ηλικίας συνταξιο­δότησης και τα απαιτούμενα έτη ασφάλι­σης 

Αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας των στρα­τιωτικών νοσοκομείων, τα οποία εντάχθη­καν στο ΕΣΥ. 

Προωθείται η «επικουροποίηση· των Μετοχικών Ταμείων και η υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας. 

Προωθείται η επιβολή νέας κράτησης στα μερίσματα, ενώ οι στρατιωτικοί ήταν οι πρώτοι που υπέστησαν περικοπές σε αυ­τά, της τάξεως του 8% έως 25%, με παράλ­ληλη αύξηση των εισφορών. 

Μάλιστα, ένας στους δύο (52%) αξιω­ματικούς και έξι στους δέκα υπαξιωματικούς δηλώνουν ότι αν έχουν το δικαίωμα θα αποχωρήσουν οικειοθελώς, εντός των επο­μένων πέντε ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία VΡRC για λογαριασμό του Monthlγ Review».!!! 


ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger