Αρχική » , » Πανικόβλητη η κυβέρνηση

Πανικόβλητη η κυβέρνηση

Πανικόβλητη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, και ειδικά από την απίστευτη λαοθάλασσα της Κυριακής. Ήδη στο Μαξίμου κάνουν δεύτερες σκέψεις για τα μέτρα που οι ίδιοι διαρρέουν στις εφημερίδες και μάλιστα γίνονται εισηγήσεις ακόμη και για να... «μαλακώσει» το Μεσοπρόθεσμο. Άλλωστε, η οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν (πιθανότατα στο σημερινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο), δείχνει ακριβώς αυτό το φόβο μπροστά στο μέγα πλήθος. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί «ανθύπατων» που θα επιτηρούν την Ελλάδα, μιλά για ψέματα και για παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης που διαψεύδουν ψευδείς ειδήσεις και τρομάζουν τον κόσμο. Έτσι λέει το υπουργείο που το ίδιο κάνει τις διαρροές στους δημοσιογράφους.

Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι οι φωνές των αγανακτισμένων έχουν φτάσει μέχρι το Καστρί και ο Γ. Παπανδρέου έχει χάσει λίγο από το… σουηδικό αίμα που διαθέτει.

Οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να αλλάξουν κάποια από τα μέτρα, όπως π.χ. για τη φορολογία των ακινήτων. Οι φήμες λένε ότι το αφορολόγητο θα πέσει στα 100.000 από 400.000 ευρώ, γεγονός που θα πιάσει όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό λοιπόν το μέτρο δεν αποκλείεται να αλλάξει ώστε να «παίξει» επικοινωνιακά η υποχώρηση της κυβέρνησης. Μαζί ίσως και κάποια άλλα μέτρα που πλήττουν καίρια τα λαϊκά στρώματα.

Η ουσία, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα και δύσκολα μπορεί να τα πάρει όλα πίσω. Εκτός κι αν δεν περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Αλλά για φανταστείτε: Μέσα στη Βουλή να προσπαθούν να ψηφίσουν το Μνημόνιο και απ’ έξω 1.000.000 άνθρωποι να βρίζουν. ‘Η ακόμη καλύτερα: Να μπλοκάρουν τη Βουλή και να μην μπορούν να μπουν οι βουλευτές.

Θα ζήσουμε απίστευτες ώρες. Μήπως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το Μνημόνιο σε κανένα ξενοδοχείο; Ή να πάνε στο Καστρί για να μην τους εμποδίζουν οι Αγανακτισμένοι;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger