Αρχική » » Θα βάλουν επίτροπο… μέχρι και στο Μαξίμου

Θα βάλουν επίτροπο… μέχρι και στο Μαξίμου

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Το… photo opportunity που θα έστελνε στις αγορές και τους κερδοσκόπους, ένα πιο ισχυρό μήνυμα από αυτό που εξέπεμπαν οι αγχώδεις διαψεύσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο. Η σκηνή με τον πρόεδρο του Eurogroup να ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, και δεν θα χρεοκοπήσει», έχοντας δίπλα του τον ...
Πρωθυπουργό, ήταν αυτό που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου. Το αν η εικόνα θα μετουσιωθεί και σε αποτέλεσμα εντυπώσεων στις διεθνείς αγορές, θα το δούμε… τη Δευτέρα.
Στη μακροσκελή του δήλωση ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να «κρύψει» στη ροή του λόγου, το μεγάλο μυστικό: Το αντίτιμο υπερβαίνει χολιγουντιανά σενάρια, και προβλέπει την παρουσία επιτρόπων-τοποτηρητών σε όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς.
Η παρουσία τους δεν θα έχει την έννοια της χαλαρής εποπτείας, αλλά προφανώς του δικαιώματος βέτο, για να μην πούμε και του δικαιώματος υπογραφής, στις τελικές αποφάσεις των Υπουργών. Με λίγα λόγια, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, «κάρτα» θα χτυπούν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι, Υπουργοί και υφυπουργοί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να προσπεράσει την ωμότητα αυτής της πραγματικότητας, με ένα πλατύ χαμόγελο, και το επιχείρημα πως η ελληνική δημόσια διοίκηση απέτυχε στο έργο της, εδώ και πολλές δεκαετίες.
Έχει δίκιο. Και η τρόικα το γνωρίζει. Όχι όμως όπως το εννοεί ο Πρωθυπουργός. Οι δανειστές μας αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα ξεκινάει και εστιάζεται πρωτίστως στην κορυφή της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή, στους πολιτικούς προϊσταμένους. Πάνω από τους οποίους βρίσκονται μονάχα ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου.
Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν, αν διαπιστώσουμε ότι οι ξένοι επιτηρητές, δεν θα περιοριστούν στην κατάληψη των υπουργείων, αλλά θα… στρογγυλοκαθίσουν και στο Μέγαρο Μαξίμου. Για να ελέγχουν και τις υπογραφές που φεύγουν από εκεί. Αν αυτό δεν λέγεται εκχώρηση της εθνικής αξιοπρέπειας, τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger