Αρχική » » Για την 5η δόση… θα δούμε

Για την 5η δόση… θα δούμε

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
ο σενάριο της «εθνικής αγωνίας» επανήλθε στο προσκήνιο για την Ελλάδα, μετά το ρεπορτάζ του πρακτορείου «Reuters», που επικαλούμενο σχετικά στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του, υποστηρίζει ότι στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η τρόικα θέτει ...
προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της 5ης δόσης που προβλέπει το Μνημόνιο.
Ο Πολ Τόμσεν και η ομάδα του, συνδέουν ευθέως την αποδέσμευση της 5ης δόσης με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει για την Ελλάδα, λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές το 2012, όπως προέβλεπε το Μνημόνιο Ι.
Τα επιμέρους συμπεράσματα της έκθεσης των εκπροσώπων των δανειστών, συνιστούν πολιτική αποδοκιμασία της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης, μιας και επί της ουσίας αποκαλύπτουν ότι… δεν πετύχαμε σχεδόν κανέναν από τους στόχους που είχαν τεθεί, τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Reuters» χτύπησε καμπανάκι ανησυχίας στις Βρυξέλλες, και οδήγησε σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, προκειμένου να επαναβεβαιώσουν τη διάθεσή τους να συνδράμουν στην αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, συμφωνώντας τις επόμενες εβδομάδες σε ένα νέο πακέτο στήριξης, που αναμένεται να αγγίξει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, και να εκτείνεται μέχρι το 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση της τρόικας υπάρχει ξεχωριστό εδάφιο που αξιολογεί την πολιτική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συναινέσουν στα μέτρα της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger