Αρχική » » Η “εθνική ανατριχίλα” της 3ης Ιουλίου

Η “εθνική ανατριχίλα” της 3ης Ιουλίου

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας, σε παγκόσμια κλίμακα, άρχισαν να τρέχουν στον κατήφορο. Οι κάτοχοι των CDS της ελληνικής χρεοκοπίας αναθάρρησαν. Οι εμπνευστές μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών και όχι μιας κοντόφθαλμης γραφειοκρατίας, χαμήλωσαν και πάλι το... βλέμμα, κουνώντας μελαγχολικά το κεφάλι τους.

Με τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης να ισορροπεί εναγωνίως σε τεντωμένο σχοινί, ούτε στο σημερινό, δεύτερο… ημίχρονο των εργασιών του Eurogroup, αποφασίστηκε ενυπογράφως η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου με την τρόικα, πόσο μάλλον δεν μπήκαν στο χαρτί οι άξονες της νέας βοήθειας, που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι και το 2014.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η «ταμπακιέρα» θα συζητηθεί σε νέο, έκτακτο Συμβούλιο Eurogroup, στις 3 Ιουλίου. Σημειολογικά, μια μέρα πριν την 4η Ιουλίου που… γεννήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εξαρτούν βάσιμα το δικό τους «ευ ζειν» από το δικό μας «ζειν».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ξεκαθάριζε ότι θα πρέπει πρώτα να εγκρίνει η ελληνική Βουλή το πρόγραμμα νέων περικοπών, δηλαδή το Μεσοπρόθεσμο, και στη συνέχεια θα εκταμιευτεί η 5η δόση.

Από το γαϊτανάκι των… προειδοποιήσεων, στα όρια των απειλών, δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος δήλωσε «βέβαιος» ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, επισημαίνοντας ότι αν η ετυμηγορία των 300 είναι διαφορετική, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Στο τέλος αυτού του μαραθωνίου… φρεναρίσματος της βαθιάς ανάσας για την ελληνική οικονομία,αρκεί κανείς να έβλεπε το βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου στις από κοινού δηλώσεις με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους. Η γλώσσα του σώματος άλλωστε, είναι διαχρονικά η πιο… ομιλητική.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger