Αρχική » » Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία, που ανεβάζει το θερμόμετρο

Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία, που ανεβάζει το θερμόμετρο

  • Νέες αναφορές από τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Παρουσιάζουν χάρτες και φωτογραφίες από τα ελληνικά νησιά, κάνοντας λόγο για "κατοχή."
Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι οι Τούρκοι, με τη σκυτάλη αυτή τη φορά να παίρνουν οι... υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος στην πρώτη περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης Ümit Yalım και Bünyamin Altunelli.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του κόμματος στο Gayrettepe, επισήμαναν ότι τα νησιά αυτά μπήκαν υπό την τουρκική ηγεμονία το 1549 και παραμένουν για 462 χρόνια υπό την τουρκική κυριαρχία.

Μέσα από σλάιντ που είχαν ετοιμάσει, ο Ümit Yalım παρουσίασε διάφορους χάρτες και φωτογραφίες από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, καταγγέλλοντας ότι στα δύο αυτά νησιά έχουν τοποθετηθεί ελληνικές σημαίες.

Μάλιστα ο αντιπροέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Bünyamin Altunelli κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να ξεκαθαρίσει το θέμα "της ελληνικής κατοχής των δυο νησιών".

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έπονται αυτών του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Namik Kemal Zeybek, που πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βρίσκονται "υπό την κατοχή της Ελλάδας", αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Έρογλου για ΑΟΖ

Στο μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε απειλές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ντερβίς Ερογλου ότι συνιστά "αιτία πολέμου" τυχόν ενέργεια των Ελληνοκυπρίων να αξιοποιήσουν υποθαλάσσιες φυσικές πηγές της Κύπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαχειρίζεται τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά και τον όποιο πλούτο διαθέτει και οι απειλές δεν έχουν καμιά θέση σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα.

"Εάν έχει λεχθεί κάτι τέτοιο από τον Ντερβίς Ερογλου, τότε πρόκειται για απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση", υπογράμμισε.

Διαβεβαίωσε, τέλος, για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση με πολύ προσεκτικό τρόπο και τηρώντας χαμηλούς τόνους, εργάζεται πάντοτε για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger