Αρχική » » Ηχηρό «όχι» Σαμαρά στη «συναίνεση» του Γιώργου

Ηχηρό «όχι» Σαμαρά στη «συναίνεση» του Γιώργου

Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση διατύπωσε απερίφραστα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. 
«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Σε αυτή τη λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν ...πρόκειται να συμφωνήσω» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. 

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση όσο αυτή μιλά για αποκρατικοποιήσεις χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, όσο δεν μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

«Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Τέτοια συναίνεση δεν δίνω» ξεκαθάρισε και επεσήμανε ότι τη ΝΔ θα υπάρξει συναίνεση μονάχα εάν υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης. Μία είναι η λύση τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «επανεκκίνηση για να βγούμε από το αδιέξοδο». 

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε δε επιφυλάξεις ακόμη και στα πιθανά σημεία σύγκλισης με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση: «Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι αποκρατικοποιήσεις, όμως σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού». 

Αποτιμώντας τα μέχρι στιγμής μέτρα της κυβέρνησης είπε ότι «υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων τα οποία προτείναμε από τον Δεκέμβριο του 2009 όπως και η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες προτάσεις μας από το ''Ζάππειο ΙΙ'' όπως τα αυθαίρετα και ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων ή η εργασιακή εφεδρεία. Όμως λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος δεν δίνουν λύση». 

Τέλος ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή μέχρι τώρα απέτυχε και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες». 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger