Αρχική » » Γιούνκερ και Ρεν ξεκαθαρίζουν... “Πολιτική συναίνεση για να πάρετε τα λεφτά!”

Γιούνκερ και Ρεν ξεκαθαρίζουν... “Πολιτική συναίνεση για να πάρετε τα λεφτά!”

Ως «εξαιρετικά δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μαζί με τον επί των Οικονομικών Επίτροπο ζήτησαν πολιτική συναίνεση για την εφαρμογή των μέτρων στην Eλλάδα, προκειμένου να χορηγηθεί η 5η δόση και να... συνεχιστεί η διάθεση οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ήταν ο πρώτος που μίλησε στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της πολύωρης – για τα δεδομένα τέτοιων συνεδριάσεων – συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και φυσικά αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της διευθέτησης του προβλήματος με το χρέος της Ελλάδας.

Ο κύριος Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως καμία τελεσίδικη απόφαση δεν ελήφθη για το ελληνικό χρέος, ούτε πρόκειται εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η καταγραφή της κατάστασης από την τρόικα και βασικά παρέπεμψε για οριστικές αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Πάντως τόνισε πως οι στόχοι του προγράμματος σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας είναι "εφικτοί" και δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέχρι τώρα. Παρακίνησε όμως την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που είναι «εξαιρετικά σημαντικό» για την έξοδο της χώρας από το τέλμα της ύφεσης.

Δηλώσεις έκανε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ο οποίος σημείωσε πως η Τρόικα έχει ακόμα έργο μπροστά της αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, πρόγραμμα που κατά τον ίδιο έχει κενά όσον αφορά στη δημοσιονομική εξυγίανση και στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τόνισε δε πως η «Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων καθώς και να ξεκινήσει, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, την υλοποίηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων» …

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει πάντως στο γεγονός πως οι κύριοι Γιούνκερ και Ρεν απηύθυναν εκ νέου έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα για συναίνεση!

Συγκεκριμένα δήλωσαν πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ προς τη χώρα μας είναι η «αφοσίωση», όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν, των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο μνημόνιο!!!

Και άφησαν να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως να μην είναι εγγυημένη ούτε καν η εκταμίευση της επόμενης, κρίσιμης πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου … 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger