Αρχική » » Η Ελλάδα μ.Π. (μετά ΠΑΣΟΚ)

Η Ελλάδα μ.Π. (μετά ΠΑΣΟΚ)

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Η γενιά των γεννημένων μετά τη Μεταπολίτευση, θα δικαιούται να ισχυρίζεται πια ότι… τα έζησε όλα. Είναι η πρώτη γενιά που παρακολουθεί live την ηθική αποδόμηση της μοιραίας για την Ελλάδα γενιά, που είναι φυσικά η...
 Γενιά του Πολυτεχνείου.
Μπορεί η κρίση αξιών που καθημερινά βαθαίνει γύρω μας, να μην επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, δεν πρέπει ωστόσο να υποτιμούμε μια θεμελιακή πραγματικότητα, με την οποία (καλά να είμαστε) θα ζήσουμε μαζί, στα χρόνια που έρχονται. Η σημερινή κρίση, ως ιστορικό αποτύπωμα στον χρόνο και την εθνική διαδρομή, θα καταγραφεί στο θυμικό dna των Ελλήνων, ως η μεθοδολογική παράμετρος που μας επέτρεψε να απαλλαγούμε από το ΠΑΣΟΚ.
Η Ελλάδα μ.Π (μετά ΠΑΣΟΚ) θα είναι προφανώς μια διαφορετική χώρα. Θα έχουμε αφήσει πίσω μας τη νοοτροπία του «δεν βαριέσαι», του δήθεν, του εύκολου κέρδους, της αρπαχτής, της κουτοπονηριάς, της αναζήτησης υπόγειων διαδρομών τη στιγμή που μπροστά μας ανοίγονται λεωφόροι, της «αγαπημένης συνήθειας» να αναζητούμε δικαιολογίες για κάτι που πήγε στραβά, ακόμη και όταν την ερώτηση την κάνει… ο εαυτός μας.
Αυτή ήταν μια Ελλάδα που… πετούσε στα σύννεφα, χωρίς να έχει διεκδικήσει, και φυσικά χωρίς να της έχει εγκριθεί άδεια πτήσης. Η επόμενη Ελλάδα, θα έχει πολίτες συνειδητοποιημένους, απαιτητικούς και υποψιασμένους. Θα είναι μια Ελλάδα που θα έχει… πάθει και μάθει, από τις αυτοκαταστροφικές νοοτροπίες που εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι μια Ελλάδα που, στην ιδεώδη εξέλιξη, θα έχει αφήσει πίσω της το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Αρκετά δεν ζήσαμε μαζί του, ακόμη και όταν δεν ήταν στην Κυβέρνηση; Από την εξουσία άλλωστε, το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» δεν έφυγε ποτέ. Η κρίση, είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να το ζήσουμε και αυτό…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger