Αρχική » » ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 400 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ (Δωρεά από τις ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό)

ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 400 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ (Δωρεά από τις ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό)

Απρόσμενο δώρο αποστέλλει η Ουάσιγκτον στον Ελληνικό Στρατό για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδος. Προσφέρουν τετρακόσια άρματα μάχης που έχουν ισχυρή θωράκιση και μεγάλο πυροβόλο. Η κίνηση αυτή από τις ΗΠΑ πέρα από τη στρατιωτική αξία που έχει για την άμυνα της χώρα μας, έχει και ειδικό βάρος καθώς...
αποδεικνύεται έμπρακτα το αμερικάνικο ενδιαφέρον για τη θωράκιση που πρέπει να έχει η Αθήνα.
Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει ανάλογο δώρο και προς την Άγκυρα. Βέβαια η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι με την ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών στην οποία έχει επιδοθεί ανησυχητικά η Τουρκία, η ισορροπία δυνάμεων έχει χαθεί. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι η Τουρκία εκτός των άλλων οπλικών συστημάτων θα κατασκευάζει το επόμενο διάστημα σύγχρονα και αξιόμαχα άρματα.
Ο Ελληνικός Στρατός θα παραλά­βει από την Αμερική, εντός του 2011, τα άρματα μάχης Μ1Α1 ΑBRAMS (Φώτο), τα οποία και θα αν­τικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα Μ48Α5 ΜΟLΜ60Α3, Μ48Α5, κ.α.
Μπορεί η χώρα μας να πήρε πρό­σφατα τα καινούργια άρματα μάχης Λέοπαρντ και να αγόρασε και άλλα μεταχειρισμένα, αλλά αυτά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε Έβρο και στα νησιά.
Με έγκριση
Γι' αυτό το λόγο το Πεντάγωνο εί­χε και σε λειτουργία τα πεπαλαι­ωμένα καθώς στις δύσκολες επο­χές δεν υπήρχε προοπτική για νέες αγορές. Μαζί με τα 400 άρματα μά­χης ο Αμερικάνικος Στρατός θα δω­ρίσει στη χώρα μας και 3.000 βλή­ματα των 120mm ΗΕΑΤ. Ενδέχεται να δοθούν και οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΑ) καθώς και άλ­λα ερπυστριοφόρα υποστήριξης.
Αν και υπάρχει η πρόθεση από την Ουάσιγκτον που έχει κοινοποι­ηθεί στην Αθήνα ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει και έγκριση από το Κογ­κρέσο με το οποίο διατηρεί ισχυρές φιλίες η Άγκυρα.

Εφ. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger