Αρχική » » Η κυβέρνηση του χάους

Η κυβέρνηση του χάους

Γράφει ο Β.Λ. Κόκκινος
Η σημερινή κυβέρνηση κατόρθωσε να φέρει την οικονομία και την κοινωνία σε χαώδη κατάσταση. Αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ περίπου μόνον σε ένα έτος. Ανεβίβασε το δημόσιο χρέος σε 340 δις ευρώ, ήτοι από το 90-100% του ΑΕΠ που ήταν επί Κυβερνήσεων Καραμανλή, στο 150% του ΑΕΠ σήμερα. Μείωσε μισθούς και συντάξεις. Περιήγαγε την οικονομία σε... τραγική ύφεση. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Από 600 περίπου κατασκευαστικές εταιρείες παρέμειναν 2 έως 6. Η ανεργία αυξήθηκε σε ένα έτος από το 10% στο 15%. Ήδη οι άνεργοι ανήλθαν στους 740.000. Μόνο τον τελευταίο μήνα προστέθηκαν 24.000 άνεργοι. Η φορολογία εισοδήματος από το 40% έφθασε στο 45% και σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%. Η έμμεση φορολογία υπερέβη κάθε λογικό όριο. Η φορολογία των ακινήτων δεκαπλασιάστηκε τουλάχιστον.
Περιεκόπησαν εγκληματικώς βασικές δαπάνες για την υγεία. Σε ορισμένα νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη συρίγγων, γαζών, αντιβιοτικών, ακόμη και αιμοστατικών τσιρότων. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας έχουν ακινητοποιηθεί από έλλειψη ανταλλακτικών ή βενζίνης. Πλοία και αεροπλάνα έχουν αδρανοποιηθεί ομοίως. Ατμόσφαιρα αθλιότητος και απελπισίας επικρατεί παντού.
Η δημόσια τάξη πνέει τα λοίσθια. Αστυνομικοί μηνύουν τον προϊστάμενό τους, διότι τους στέρησε την κατά νόμο ημέρα αναπαύσεως. Οι κάτοικοι της Κερατέας σχεδόν κάθε βράδυ οδομαχούν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Άγνωστοι διέκοψαν τη κυκλοφορία της Λεωφόρου Λαυρίου, δια της διανοίξεως δύο τάφρων, βάθους 2 περίπου μέτρων. Άγνωστοι επετέθηκαν με αυγά κατά του υπουργού Υγείας, σε κομματική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στους Αγίους Αναργύρους. Φοβήθηκα το μίσος της ματιάς των επιτιθεμένων, εδήλωσε στο ραδιόφωνο ο συνοδεύων τον κ. Λοβέρδο υφυπουργός.
Αυτά και πολλά άλλα εξηγούν τα πορίσματα προσφάτου ερεύνης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απ΄αυτή προέκυψε συγκεκριμένως ότι μόνο 8% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται την Κυβέρνηση. Το 70% δήλωσε ότι ζει με δανεικά ή «τρώει από τα έτοιμα». Και το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία. Οι περισσότεροι πολίτες υποπτεύονται ότι η κυβέρνηση είναι όργανο των Η.Π.Α. και των μεγαλοεργολάβων, προς όφελος των οποίων αυξήθηκαν τα διόδια υπερβολικώς, στην παρούσα κρίση.
Σχολιάσθηκε η ασυνήθης επίσκεψη που επραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στην αμερικανική πρεσβεία, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρέσβυ Ντάνιελ Σμιθ. Η επίσκεψη έγινε την επομένη της συναντήσεως του γνωστού μεγαλοκερδοσκόπου και «φιλανθρώπου» Τζωρτζ Σόρος στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον άνω υπουργό. Είναι όχι μόνον εκτός πρωτοκόλλου, αλλά και πρωτοφανές, να επισκέπτεται ο υπουργός των Οικονομικών, ένα Πρέσβυ στο γραφείο του. Το αντίθετο θα έπρεπε να γίνει, σε οποιαδήποτε χώρα, που έχει εθνική αξιοπρέπεια.
Είναι δύσκολο να συναγάγει κανείς τον λόγο της επισκέψεως αυτής. Πάντως αποκλείεται, να ήθελε ο κ. πρέσβυς να πληροφορηθεί, τί είπε ο Τζωρτζ Σόρος. Γιατί ο τελευταίος, στην κλειστή ομιλία του στο Κυκλαδικό Μουσείο, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ, όταν επισκέφθηκε τη Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση, την επίεσε να βοηθήσει την Ελλάδα.
Κατά τον Σόρος, η πιθανότητα να χρεωκοπήσει η Ελλάδα, φοβίζει τις Η.Π.Α. Και τούτο γιατί ευρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση, με τεράστιο έλλειμμα και χρέος, φοβούνται δε ότι, αν πέσει η Ελλάς, οι συνέπειες θα είναι τόσο μεγάλες, που δεν θα περιορισθούν μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά ενδεχομένως να επεκταθούν και πέραν του Ατλαντικού.
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο της πολιτικής ασταθείας και αβεβαιότητος, που εδημιούργησε η επίμονη αξίωσή του για πρόωρες εκλογές το 2009, με την απειλή, πως αν η Κυβέρνηση δεν δεχθεί το αίτημά του, θα προκαλέσει τεχνητώς την πτώση της, κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, ενώ ο κ. Καραμανλής είχε επιτύχει συμφωνία με τον κ. Αλμούνια να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 30% και να παγώσει μισθούς και συντάξεις για μία τριετία, ώστε να αντιμετωπισθεί ηπίως η οικονομική κρίση, ο κ. Παπανδρέου τον επέκρινε γι΄ αυτό και υποσχόταν στο λαό αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού τουλάχιστον.
Και αφού κατάφερε να εξαπατήσει το λαό με την υπόσχεσή του αυτή και τη βεβαίωσή του ότι υπάρχουν χρήματα, όταν επέτυχε την άνοδό του στην εξουσία, κατηγορούσε τον Καραμανλή ότι ετράπη σε άτακτη φυγή. Αντί δε να συνάψει αμέσως τα αναγκαία δάνεια, όταν ακόμη τα επιτόκια ήσαν χαμηλά, επέλεξε τη χειρότερη λύση της υπαγωγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα κατά την επιθυμία των Αμερικανών, εκτελεστής της οποίας ήταν η κ. Μέρκελ.
Η προεκλογική και μετεκλογική συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου να τον χαρακτηρίσουν «Δούρειο ίππο» των Αμερικανών σε βάρος των Ευρωπαίων. Ο τρόπος με τον οποίον πιέσθηκε η Ιρλανδία για να υπαχθεί στο Δ.Ν.Τ., αλλά και αυτός με τον οποίον πιέζεται η Πορτογαλία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, επιβεβαιώνουν, ότι πρόκειται περί εφαρμογής ευρυτέρου αμερικανικού σχεδίου, καθυποτάξεως της ευρωπαϊκής οικονομίας, στο οποίον προφανώς ο πρωθυπουργός μας διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο.
Η επιμονή της Γερμανίας να διατηρείται το ευρώ υπερτιμημένο έναντι του δολαρίου, (έφθασε το 1,44 ή 1,47 δολάρια το ευρώ) ώστε να διευκολύνονται οι αμερικανικές εξαγωγές σε βάρος των ευρωπαϊκών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ρόλου της Γερμανίας ως υποτακτικού οργάνου των Η.Π.Α.
Το συμφέρον των Ευρωπαίων να υποτιμηθεί το ευρώ στο 1,10 έως 1,20 δολάρια, ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων ανά τον κόσμο, είναι προφανές. Καταπλήσσει δε η ατολμία των Ευρωπαίων ηγετών να λάβουν αποφάσεις αντίθετες προς εκείνες, που συμφέρουν στους Αμερικανούς.
Το ΠΑΣΟΚ με τη λαϊκίστικη πολιτική, που ακολούθησε από το 1981, είναι κυρίως υπεύθυνο για τη δημιουργία και αύξηση του δημοσίου χρέους. Τώρα, αφού εδραιώθηκε πολιτικώς ζητεί από τον ελληνικό λαό αιματηρές θυσίες και αυστηρή λιτότητα, για να μετριασθούν οι συνέπειες της πολιτικής των προηγουμένων Κυβερνήσεών του.
Τον περασμένο μήνα ο εκτελεστικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός της Εθνικής Οικονομίας σε μία από τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη δεκαετία του 1980, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, είπε με έμφαση: «Είναι μεγάλη ψευδαίσθηση ότι το μνημόνιο τελειώνει το 2013.». Υπεστήριξε δε ότι η προσπάθεια της λιτότητος των Ελλήνων πρέπει να συνεχισθεί για 15 έως 20 έτη ακόμα.
Βεβαίως, δεν είπε γιατί εφθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, ούτε γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντί να ακολουθήσουν πολιτική συνέσεως και στοιχειώδους λιτότητος, επέλεξαν εκείνη της σπατάλης και της ευζωίας δια του γνωστού συνθήματος «Τσοβόλα, δώστα όλα»!
Η Κυβέρνηση μοχθεί μόνο για την ικανοποίηση των δανειστών μας. Δεν φαίνεται να συγκινείται από την καταβαράθρωση της οικονομίας, δια της υφέσεως, ούτε από την εξαθλίωση του Λαού. Διότι, εάν ήθελε, προεχόντως την ανάπτυξη του τόπου, θα έπρεπε να μειώσει όλες τις φορολογίες και να αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να κινηθεί η οικονομία.
Δυστυχώς ο υπουργός των Οικονομικών πράττει τα αντίθετα από εκείνα που διδάσκει η οικονομική επιστήμη. Αντί να προκαλέσει την ανάπτυξη της οικονομίας, ζητεί από τον πρωθυπουργό να επιβάλει στους υπουργούς περαιτέρω περικοπές κρατικών δαπανών. Οι περισσότεροι τούτων όμως δηλώνουν αδυναμία να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες και ευρύτερες περιστολές. Εξάλλου, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν ανοικτά με τη γραμμή του κ. Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ελλείψεως κυβερνητικής σταθερότητος και πιθανότητος προκλήσεως νέων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο.
Ο κ. Σόρος μετέχων σε διεθνείς χρηματιστηριακές πράξεις αγοράς και πωλήσεως νομισμάτων – παράλληλα με τους σκοπούς που επιδιώκει με πολλές Μ.Κ.Ο., τις οποίες διατηρεί σε διάφορα κράτη – αποβλέπει πάντοτε στο κέρδος. Ενόψει τούτου διερωτώνται οι Έλληνες, τί μπορεί να ήθελε από τον πρωθυπουργό μας, όταν τον επισκέφθηκε με εκπρόσωπο της Goldman-Sachs – σύμφωνα με την ειδησεογραφία του τύπου. Διότι είναι δύσκολο να γίνει δεκτό, ότι οι συμβουλές του αποβλέπουν μόνον στο όφελος της Ελλάδος.
αλλωστε, ο κ. Σόρος, που χαρακτηρίσθηκε προσφυώς «Στρατάρχης» της νέας τάξεως των κερδοσκόπων, με τις χρηματιστηριακές πράξεις του στην Αγγλία προεκάλεσε την πτώση της αγγλικής λίρας, από την τριπλάσια αξία του ευρώ που είχε στο 89% τούτου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ακόμη να βελτιωθεί η ισοτιμία της.
Το 1992 προσέφερε στα Σκόπια δύο δάνεια των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, δια των οποίων κατόρθωσαν να ορθοποδήσουν. Το αυτό έπραξε και στην Πρίστινα, αποβλέπων στον έλεγχο των ορυχείων του Κοσσόβου. Πάντως αργότερα τα ΜΜΕ των Σκοπίων κατήγγειλαν στροφή του κ. Σόρος, διότι χρηματοδότησε οργανώσεις, που ελέγχονται από σοσιαλιστές των Σκοπίων και είναι υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας.
Πάντως, το Αμερικανικό Κογκρέσσο κατηγορεί την Goldman-Sachs ως ευθυνομένη για την τελευταία οικονομική κρίση και της αποδίδει τη μομφή, ότι παραπλάνησε τόσο τα μέλη του, όσο και τους πελάτες της, ζήτησε δε την επέμβαση της αρμοδίας επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger