Αρχική » » Κομφούζιο για το ενιαίο μισθολόγιο

Κομφούζιο για το ενιαίο μισθολόγιο

H ανακοίνωση του υφυπουργού Άμυνας κ .Μπεγλίτη πως "το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις" προκάλεσε τη σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για διγλωσσία στην Κυβέρνηση. Η απάντηση αυτή του κ. Μιχελάκη στάθηκε η αφορμή για μια... σειρά ανακοινώσεων που οδήγησε σε νέα κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης σχολίασε, σήμερα, τις δηλώσεις των κκ Ραγκούση και Μπεγλίτη, από όπου σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα. Ο Ραγκούσης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πως " ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις , αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. 

Από την άλλη σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μπεγλίτης σε χθεσινή του δήλωσε ξεκαθάρισε πως "η απόφαση της κυβέρνησης για το ενίαο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις." 

"Ειναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Αλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος" επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης. 

Άμεση η απάντηση από Ραγκούση και Μπεγλίτη 

Με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις τα κυβερνητικά στελέχη, κ. Ραγκούσης και κ. Μπεγλίτης απάντησαν καυστικά στη Νέα Δημοκρατία. 

Αναλυτικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη σχετικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαιώνει καθημερινά με τις δηλώσεις του ότι δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως κατασκευαστής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. Ο κ. Μιχελάκης εκλαμβάνει τις επιθυμίες του για πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως, γι’αυτόν, η πραγματικότητα των καθαρών κυβερνητικών θέσεων και της πολιτικής που υλοποιούν τα συναρμόδια υπουργεία στα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, τον διαψεύδει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. 

Είναι προφανές ότι η απουσία εναλλακτικών προτάσεων σε όλα τα θέματα που συνδέονται με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υπερασπίζεται η Κυβέρνησή μας, του δημιουργεί καθημερινά αντιπολιτευτικό άγχος και ανασφάλεια. Το πολιτικό αδιέξοδο της Ν.Δ. γίνεται όλο και πιο έντονο." 

Από τη πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών, χαρακτήρισε "πρωτοφανή γκάφα" τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε "με αποσπασματικό, άρα παραπειστικό τρόπο", τις δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση. 

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του "για το απαράδεκτο επίπεδο των «τεχνικών» και «μεθόδων» που έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για να χρησιμοποιεί και άρα για να την χαρακτηρίζουν". 

Μιχελάκης: Ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Μπεγλίτης δεν θυμούνται τις δηλώσεις που κάνουν 

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απατώντας στα όσα είπαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Αναπληρωτής Άμυνας για το ειδικό μισθολόγιο, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

"Εάν ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Μπεγλίτης δεν θυμούνται τις δηλώσεις που κάνουν, είναι πρόβλημα δικό τους. Δεν μπορούν, όμως, να κατηγορούν ακόμη και γι’ αυτό τη Νέα Δημοκρατία. 

Εκείνο που δεν απάντησαν και μένει να απαντήσουν είναι ένα: Τι ισχύει; Η δήλωση του κ. Ραγκούση (στις 15 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ) που λέει ότι το ειδικό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για ορισμένες κατηγορίες ενστόλων ή η χθεσινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του) που αποκλείει κάτι τέτοιο; 

Ποιος ξέρει την κυβερνητική πολιτική και ποιος εμπαίζει τους πολίτες;". 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger