Αρχική » » Τι δεν μας λέει το Υπ. Οικονομικών

Τι δεν μας λέει το Υπ. Οικονομικών

Γράφει ο 29-26
Νέα μέτρα εν όψει καθώς δεν απέδωσαν τα παλιά, αλλά ποια από τα μέτρα δεν απέδωσαν; Αρμοδιότητας ποιου υπουργείου και ποιου υπουργού;
Και συγκεκριμένα δεν μιλάω για τα έσοδα καθώς εκεί υπάρχει μια δικαιολογία, μαγαζιά βαράνε κανόνι λεφτά γενικά δεν υπάρχουν οπότε ΟΚ. 
Αλλά οι δαπάνες είναι (ή πρέπει να είναι) εξαιρετικά ακριβείς... καθώς αποτελούνται από 4 κατηγορίες:
1. Μισθοί
2. Λειτουργικά έξοδα
3. Συντάξεις
4. Τόκοι δανείων

Τα 3 και 4 είναι στάνταρ και δεδομένα. Η τρύπα των 284εκ ευρώ, που είναι τεράστια για το πρώτο δίμηνο, προέρχεται από το 1 και 2 δηλαδή από μισθούς και λειτουργικά έξοδα. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να μαντέψω τότε θα πόνταρα στο 1 και ας δώσω ένα παράδειγμα.

Στον ΟΣΕ έχουν κοπεί τα μισά δρομολόγια με την λογική ότι θα έπρεπε να γίνουν μετατάξεις προσωπικού και να ανασάνει ο οργανισμός από τα τεράστια λειτουργικά έξοδα. Πόσες μετατάξεις έχουν γίνει στον ΟΣΕ; Καμία! Ναι, καμία. Έτσι η δουλειά έπεσε στο ήμισυ ενώ οι μισθοί δίδονται στο ακέραιο σε υπαλλήλους που προφανώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και περιμένουν υπουργικές αποφάσεις υπουργών που δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Όσο για τον ''συντονιστικό σύνδεσμο'' βρίσκεται μονίμως επάνω σε ένα αεροπλάνο παρακαλώντας ξένους να κάνουν αυτά που δεν είναι ικανοί να κάνουν οι ίδιοι σαν κυβέρνηση.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger