Αρχική » » Ισχύει η δήλωση του Καραμανλή ότι «όποιος δεν στηρίξει το νέο πρόεδρο της ΝΔ θα έχει να κάνει μαζί μου»;

Ισχύει η δήλωση του Καραμανλή ότι «όποιος δεν στηρίξει το νέο πρόεδρο της ΝΔ θα έχει να κάνει μαζί μου»;

Θέλουν τον  Καραμανλή σε ρόλο ….Μητσοτάκη;
του Κώστα Ροδινού

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Το 2009 στηρίξαμε τον Κώστα Καραμανλή πολύ περισσότερο από ορισμένους δικούς του ανθρώπους, αν και διαφωνούσαμε σε πολλά σημεία της πολιτικής του. Και δεν το κάναμε επειδή είχαμε αξιώματα ή καμιά αργομισθία, που δεν θέλαμε να χάσουμε, αλλά επειδή ξέραμε τι εστί... Γιώργος Παπανδρέου.

Διαφωνήσαμε με την απόφαση του να δρομολογήσει βιαστικά τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι (ακόμα και στενοί του συνεργάτες) είχαν προετοιμαστεί να παραδώσουν ασμένως τον κόμμα στην κα Μπακογιάννη.

Αναγνωρίζουμε, όμως, στον Καραμανλή ότι όταν κατάλαβε τι διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο, συνηγόρησε στην εκλογή του αρχηγού από τη βάση και δεύτερον εγγυήθηκε την ενότητα του κόμματος λέγοντας : “Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες. ..”

Σε παρέμβασή του εξάλλου στην συνεδρίαση της τότε ΚΕ, στις 31/10/2009 με θέμα το συνέδριο της ΝΔ είπε ότι το νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι και είπε χαρακτηριστικά:«Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου»

Θεωρούμε, ότι η φράση αυτή ισχύει και τον δεσμεύει ακόμα.

Οι σεναριογράφοι

Τελευταία επανέρχονται σενάρια για δήθεν μελλοντικές προθέσεις του πρώην Πρωθυπουργού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν απηχούν τις σκέψεις του. Βέβαια, ούτε ο Καραμανλής μπορεί να διαψεύδει κάθε μέρα τους σεναριογράφους, ούτε ο Σαμαράς να απαντάει συνεχώς. Αυτό το ξέρουν οι σεναριογράφοι και επιμένουν, εκ του ασφαλούς.

Ποιοι είναι, όμως, οι σεναριογράφοι;

Τα «ορφανά» του Καραμανλή: Δηλαδή, οι πρώην αποτυχημένοι υπουργοί, γραμματείς, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Αντί να ζητήσουν συγνώμη, μιας και στάθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Καραμανλή, αλλά και του λαού που τους ψήφισε, διαδίδουν σενάρια για επάνοδο του επειδή θέλουν να ….επανέλθουν οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι της Μπακογιάννη: Δηλαδή όλο αυτό το σύστημα που έκανε ότι μπορούσε για να οδηγήσει τον Καραμανλή στην ήττα (θυμάσθε ποιοι ήθελαν τις πρόωρες εκλογές;) τώρα διαδίδουν ότι ενώ ο Καραμανλής εργαζόταν για τη «μεγάλη κεντροδεξιά», ο Σαμαράς τη περιορίζει. Το πρόβλημά τους είναι ο Σαμαράς. Και νομίζουν ότι μπορούν να τον πλήξουν, χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρατζαφέρης: Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του είναι τόσες πολλές που έχουμε χάσει το λογαριασμό. Ο άνθρωπος που πολέμησε και υπονόμευσε, όσο λίγοι, τον Καραμανλή, τώρα …ασχολείται με το μέλλον του! Είναι προφανής ο στόχος του.

Οι γνωστοί διαπλεκόμενοι: Δηλαδή, όλοι αυτοί που έκαναν κόλαση τη ζωή του Καραμανλή, ενώ ήταν πρωθυπουργός και εργαζόταν νυχθημερόν για την αποδόμησή του με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε μια ντροπιαστική ήττα. Τώρα ευελπιστούν ότι συντηρώντας ανοιχτά τα σενάρια Καραμανλή, ασκούν πίεση στον Σαμαρά και υπονομεύουν τις προσπάθειές του.

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ: δεν είναι τυχαίες οι συχνές αναφορές του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού. Αναφορές, που ορισμένες φορές αγγίζουν και τα όρια της πολιτικής εμπάθειας. Συντηρούν το θέμα επειδή θέλουν να παραμένει ζωντανή η συζήτηση όχι μόνο για τα έργα και τις ημέρες του, όσο κυρίως για το …μέλλον του, με απώτερο στόχο της διάσπαση της βάσης της Ν.Δ.

Κάποιοι …εραστές του μεσαίου χώρου: πρόκειται για μερικούς επαγγελματίες της πολιτικής που επένδυσαν επαγγελματικά και πολιτικά στην θεωρία του μεσαίου χώρου και αναζητούν επαγγελματική και προσωπική δικαίωση.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί;

Που συγκλίνουν, λοιπόν, αυτά τα ετερόκλητα συμφέροντα;

Οι πρώτοι (εννοώ τα «ορφανά») θέλουν να ξανακάνουν τον Καραμανλή …κομματάρχη! Και νομίζουν ότι του κάνουν καλό; Έχει περάσει, ποτέ από το μυαλό τους, ότι ο Καραμανλής μπορεί να τους θεωρεί υπεύθυνους για την άδοξη κατάληξη της κυβερνητικής του θητείας; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μη θέλει να «χρησιμοποιείται» το όνομά του για προσωπικά παιχνίδια επιβίωσης;

Οι υπόλοιποι επενδύουν στα σενάρια, όχι από αγάπη και εκτίμηση για το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά επειδή ελπίζουν ότι έτσι θα διαιωνίζεται η εσωστρέφεια στη Ν.Δ. και θ’ αμφισβητείται ο Σαμαράς. Θέλουν με άλλα λόγια να ανακόψουν την πορεία του Σαμαρά προς την εξουσία.

Αυτά είναι τόσο προφανή, που θα πρέπει να είναι κανένας αφελής για να πιστεύει ότι δεν τα αντιλαμβάνεται ο Καραμανλής. Και θα είναι αφελέστερος, αν πιστεύει ότι ο Καραμανλής θα επιτρέψει να γίνει το όνομά του σανίδα σωτηρίας του συστήματος, που τον πολέμησε λυσσαλέα, τόσο σε πολιτικό, όσο (και να μην το ξεχνάμε αυτό) και σε προσωπικό επίπεδο.

Η ευθύνη του Καραμανλή

Είναι γνωστό ότι ο Καραμανλής είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τον αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ. Ο Μίλτος πικράθηκε όταν ηττήθηκε στις εκλογές το 1996 και στενοχωρήθηκε ακόμα περισσότερο όταν έχασε την αρχηγία, και μάλιστα από ένα δικό του παιδί, όπως ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Όμως, παρά τις σειρήνες, ούτε τον υπονόμευσε, ούτε τον πολέμησε. Το αντίθετο μάλιστα! Ακόμα και όταν τον άφησε εκτός κυβέρνησης το 2004! Και το έκανε αυτό γιατί πάντα θεωρούσε ως πρώτη του προτεραιότητα της ενότητα της παράταξης.

Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη του Καραμανλή απέναντι σ΄ έναν κόσμο που τον τίμησε και τον εξέλεξε δυο φορές πρωθυπουργό: η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης. Για να την οδηγήσει στη νίκη ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο, ο Καραμανλής έχει υποχρέωση (και απέναντι στην χώρα) να μιλήσει. Να υπερασπιστεί την κυβερνητική του θητεία. Αυτό είναι δικό του έργο και το βάρος αυτή τη στιγμή το σηκώνει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να του αναλογεί. Αυτό αδικεί τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δυσχεραίνει και την ανάκαμψη της Ν.Δ.

Είναι καιρός να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την αδικαιολόγητη σιωπή. Μια σιωπή που, μέχρι στιγμής, εξυπηρετεί μόνο τον κ. Παπανδρέου.

Συμπέρασμα: Δεν αρμόζει σ΄ έναν πρώην πρωθυπουργό να ανέχεται μικροπολιτικά παιχνίδια. Ούτε να φιλοδοξεί να ξαναγίνει …. κομματάρχης. Υποτιμούν τον Καραμανλή, όσοι τον προορίζουν για τέτοιο ρόλο. Θέλουν να τον δουν σε ρόλο ….Μητσοτάκη;

Υ.Γ. Προσωπικά εκτιμώ ότι ο Καραμανλής ποτέ δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει ….Μητσοτάκης! Όμως, αυτή είναι προσωπική μου εκτίμηση..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger