Αρχική » » “Αποστολάκηδες και Καρχιμάκηδες»

“Αποστολάκηδες και Καρχιμάκηδες»

Οι ειδήσεις προφανώς και δεν θα απασχολήσουν τα πρωτοσέλιδα των «εγκύρων» εφημερίδων, ούτε θα βρουν χρόνο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Τις ειδήσεις τις γνωρίζετε, υποθέτω:
Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Μιλένα Αποστολάκη, είχε μια, οικογενειακής φύσεως, αντιδικία με τον πρώην σύζυγό της, επιχειρηματία κ. Συγγελίδη. Το αίτημα διαβιβάσθηκε στη Βουλή, για να αρθεί η... ασυλία της, αλλά οι «πατέρες του έθνους» το απέρριψαν και η δίκη δεν έγινε ποτέ. Ο επίμονος σύζυγος προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, το οποίο τον δικαίωσε και επέβαλε πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο συν τα έξοδα της δίκης. Πέραν του διασυρμού, η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει 19.000 ευρώ!
Μέχρι τώρα, δεν έχω ακούσει καμιά δήλωση της κας. Αποστολάκη ότι θα καταβάλει εξ ιδίων πόρων το ποσόν αυτό.

Έχει την ηθική υποχρέωση να το κάνει.

Και αν δεν το κάνει αυτοβούλως, ο κ. Παπανδρέου, έχει επίσης την αυξημένη ηθική υποχρέωση να την πείσει.
Προφανώς, η κα Αποστολάκη έχει τον …νόμο με το μέρος της. Όμως, ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;
Η άλλη είδηση αφορά στον «βιομήχανο σκανδάλων», συγνώμη τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ήθελα να πώ, κ. Καρχιμάκη. Τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης,οι κύριοι Ρέππας, Ντόλιος και Σαχινίδη έλυσαν το επαγγελματικό μέλλον του σε περίπτωση που πάψει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα. Ο κ. Καρχιμάκης αποκτά θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Υποδομών! (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011) Σε αυτήν ορίζεται ότι: «Μεταφέρεται ο Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου, πρώην υπάλληλος της εταιρείας “Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.” στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ειδικότητας Διοικητικού-Οικονομικού».
Δηλαδή, δημιουργείται θέση προσωπικά για τον κ. Καρχιμάκη!
Καλά, δεν ντράπηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο, τέτοιες ώρες; Νόμιμο και αυτό, ηθικό, όμως; Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει τους νέους;
Αλήθεια γνωρίζει κάτι ο κ. Καρχιμάκης που δεν γνωρίζουμε εμείς και έσπευσε να ..αποκατασταθεί επαγγελματικά;
Οι δυο αυτές περιπτώσεις αναδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Εξηγούν και οδηγούν στην απαξίωση του. Βέβαια δεν περιμέναμε αυτές τις δυο περιπτώσεις για να το μάθουμε.
Είναι λυπηρό, που και οι δυο τους (νέοι σχετικά άνθρωποι) βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου! Ακόμα και μέσα σ΄ αυτή τη γενική κρίση, δείχνουν τόσο απομονωμένοι από την κοινωνία και το λαϊκό αίσθημα! Εκτός και αν η αλαζονεία τους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.
Οι δυο αυτές περιπτώσεις επαναφέρουν πάλι στο προσκήνιο δυο βασικά θέματα: την κατάχρηση του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, ακόμα και για αδικήματα άσχετα με την άσκηση των καθηκόντων τους.
Δεύτερον, τα εξωφρενικά προνόμια των βουλευτών, που έχουν μετατρέψει το βουλευτικό αξίωμα σε προσοδοφόρο επάγγελμα!
Όλα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα. Είναι συμπτώματα παρακμής, πρέπει να αποδοκιμαστούν και να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να εκλείψουν σύντομα.

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Αλήθεια ο κ. Καρχιμάκης ζήτησε συγγνώμη για την αθλιότητα που διέπραξε, αποδίδοντας στη Ν.Δ. εκείνο το mail περί δήθεν επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας;

Δεύτερον, η Ν.Δ. προσέφυγε στη δικαιοσύνη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger