Αρχική » » Αθάνατη Ελληνική κλεφτουργιά !

Αθάνατη Ελληνική κλεφτουργιά !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Όταν είσαι ελεύθερος είναι λογικό να γιορτάζεις την απελευθέρωση σου! Αλλά όταν ξανασκλαβωθείς σε κάποιον άλλον, τι σημασία έχει να γιορτάζεις για παλιές απελευθερώσεις; Τι να γιορτάζουμε εμείς για επανάσταση και απελευθέρωση της χώρας μας από την τουρκική σκλαβιά; Είναι λιγότερη ετούτη επειδή δεν είναι τουρκική και είναι Ευρωπαϊκή και αμερικάνικη; 
400 χρόνια με τους Τούρκους, πόσα χρονιά νομίζετε ότι θα χρειαστούν για να απελευθερωθούμε από τους τοκογλύφους; Και να σας πω και κάτι; Αναλογικά τα χαράτσια που έπαιρναν οι σουλτάνοι και οι πασάδες από εμάς τους ραγιάδες, δεν πρέπει να είναι και πολύ περισσότερα από αυτά που μας ζητάνε κάθε μέρα οι Τρόικες για να πληρώνουμε δόσεις και δάνεια και... τόκους, και μειώσεις και περικοπές! Βεβαία η αλήθεια είναι ότι και οι ήρωες μας της επανάστασης του 21 και εκείνοι με κάτι δάνεια από την Αγγλία τρώγονταν μεταξύ τους ποιος θα τα πάρει, και τελικά μας χρέωσαν ένα σωρό που ποτέ δεν ήρθαν στη Ελλαδα! 
Και όσο περάσανε τα χρόνια, τόσο καταλάβαμε καλά ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των κλεφτών! Της αθάνατης ελληνικής κλεφτουριάς! Κι αν δεν κλέβουμε εμείς οι ίδιοι, πάμε και ψηφίζουμε κάτι κλέφτες που θα μας πετάξουνε κανένα διορισμό σαν ξεροκόμματο, για να κλέβουνε αυτοί ανενόχλητοι! 
Γενικά είμαστε ένας παράξενα αναρχικός λαός, και ποτέ δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα σωστό ρυθμό, μια λογική που να διέπει τις λειτουργίες του κράτους, της χώρας και του λαού! Ακόμα και το λεξιλόγιο μας είναι αλληγορικό και άναρχο! Εδώ λοιπόν, ο μαλάκας είναι ο κύριος, ο κλέφτης είναι ηρωας, ο ψεύτης είναι πολιτικός, και ο τίμιος είναι ηλίθιος! Σε μια τέτοια χώρα που δεν ξέρεις αν λειτουργεί ο νόμος σήμερα, και αν ο υπάλληλος τους κρατικού γραφείου είναι ή δεν είναι στη θέση του ή στην καφετερία, το μόνο που μπορείς να είσαι σίγουρος είναι το καλό κλίμα αυτής της χώρας!
Αλλά και καλό κλίμα να έχεις πρέπει να το καλλιεργήσεις καλά για να βγάλεις καλό κρασί! Και αμπέλια καλλιεργούμε καλά, αλλά κυρίως καλλιεργούμε μύθους, για την ανωτερότητα της φυλής μας και την μεγάλη μας Ιστορία και τους ηρωικούς μας προγόνους! Όμως καλά είναι αυτά, και το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά δεν μας πιάνει καθόλου ντροπή για την κατάντια αυτού του τόπου, εκεί που τον φτάσαμε; 
Τι να σου κάνει και ένας Κολοκοτρώνης, και ένας Μέγας Αλέξανδρος; Όσο ζούσανε κάτι κάνανε, και αφήσανε εντολή να κάνουμε και εμείς κάτι, για να ζει το όνομα τους και η φήμη τους! Και τι κάναμε εμείς; Είναι ολοφάνερο! Όλους τους ήρωες της Ελληνικής ιστορίας να κουβαλήσουμε δεν γλιτώνουμε από τα χρέη, που μας πλακώσανε και είναι περισσότερα και απο τις στρατιές του Δαρείου! Και να μας έβλεπε κανένας Μ . Αλέξανδρος είμαι σίγουρος ότι θα μας έλεγε: Στην Ινδία έφτασα εγώ με το στρατό μου, αλλά εσείς αθεόφοβοι φτάσατε στο φεγγάρι τα χρέη σας! 
Τελειώνω εδώ με μια παροιμία Ελληνική που είναι από τις λίγες που έχουν βγει λάθος! "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται" Τρίχες παροιμία! Και ο ψεύτης και ο κλέφτης στην Ελλάδα , 200 χρόνια χαίρονται και αγαλλιάζουν !



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger