Αρχική » » O Πινόκιο πρωθυπουργεύων

O Πινόκιο πρωθυπουργεύων

Γράφει ο Μάριος Ροζάκος
ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το νομοθετικό πλαίσιο για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να «επωφεληθούν», προκειμένου «να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για 40 χρόνια». Οι περισσότεροι μηχανικοί ενθάρρυναν τότε τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προτροπή της «πράσινης» Τίνας. Ένα από τα βασικά επιχειρήματά τους ήταν πως, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, όσοι εντάσσονταν στη ρύθμιση δεν θα υποχρεώνονταν να καταβάλουν αναδρομικά οποιοδήποτε τέλος, φόρο ή εισφορά. Μέχρι χθες. Χθες, μια εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους της χώρας απέδειξε ότι όσοι πείστηκαν από τις κυβερνητικές «σειρήνες» απλώς…
την πάτησαν! Εκτός από το -ουδόλως ευκαταφρόνητο εν μέσω κρίσης- πρόστιμο για την «τακτοποίηση», θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικά «οποιονδήποτε εν ισχύ φόρο» (δημοτικά τέλη, φόρο ακίνητης περιουσίας κ.λπ.).

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ; Δεν γίνεται αυτό; Μα δεν ξέρετε πως στην Ελλάδα είναι «νόμος» να πληρώνουν τα «σπασμένα» οι νομοταγείς; Ας θυμηθούμε δύο πρόσφατα παραδείγματα. Παράδειγμα 1o: Οι συνεπείς φορολογούμενοι σηκώνουν με το νέο φορολογικό νόμο πρόσθετα φορολογικά βάρη, επειδή ο κρατικός μηχανισμός δεν θέλει να πατάξει πραγματικά τους φοροφυγάδες. Παράδειγμα 2o: Το εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας αυξήθηκε στα 1,40 ευρώ, όχι επειδή διαδόθηκε το κίνημα «Δεν πληρώνω» -το οποίο εμφανίστηκε αφού ανακοινώθηκε το νέο δυσβάσταχτο κόμιστρο- αλλά επειδή οι κυβερνήσεις γιγάντωσαν τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιακών οργανισμών με την εγκληματική πολιτική τους.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΙΑΣΤΟΥΝ να πουν: «Σύμφωνοι, αλλά όσοι μετέτρεψαν τους ημιυπαίθριους χώρους σε στεγασμένους, παρανόμησαν. Άρα, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες». Μα αυτό ακριβώς αποδέχθηκαν και οι 400.000 συμπολίτες μας οι οποίοι πίστεψαν τις δεσμεύσεις της κ. Μπιρμπίλη, έσπευσαν στις Πολεοδομίες και χθες αντιλήφθηκαν από την εγκύκλιο του πρωθυπουργεύοντος κ. Ραγκούση πως εξαπατήθηκαν. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δέχθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο για μια παρανομία την οποία ήταν αδύνατον να αποφύγουν. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία χρόνια, όσο και αν έψαχνε κανείς, ήταν αδύνατο να βρει νέα οικοδομή χωρίς κλεισμένους από τον εργολάβο, κατασκευαστή- ημιυπαίθριους.

ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο θέμα αυτό αποτελεί άλλη μια περίτρανη απόδειξη πως οι Έλληνες πολίτες έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση-Πινόκιο. Μια κυβέρνηση που ψεύδεται ασυστόλως, εξαπατά τον λαό καθ’ έξι από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία και που πάντοτε εννοεί τα αντίθετα απ’ όσα λέει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger