Αρχική » » Είναι οι στρατιωτικοί εργαζόμενοι ή όχι; Γιατί θα τρελαθούμε τελείως!

Είναι οι στρατιωτικοί εργαζόμενοι ή όχι; Γιατί θα τρελαθούμε τελείως!

Γράφει ο 29-26
Ο κ. Ιωάννης Τέντες εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε στην ολομέλεια, να μην επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την αιτιολογία, άκουσον άκουσον, ότι θέτει σε κίνδυνο την έννοια της στρατιωτικής πειθαρχίας!
Ο κ. Τέντες με αυτή του την στάση προσπαθεί να αφήσει τους στρατιωτικούς ως τους μοναδικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα που δεν έχουν το...
δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι.
Δύο τινά συμβαίνουν με αυτή την απόφαση. Είτε:  
1. Το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφεται στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και μαζί το άρθρο 23 που διασφαλίζει την συνδικαλιστική ελευθερία όλων των εργαζομένων, είτε
2. Οι στρατιωτικοί δεν θεωρούνται κατά τον κ. Τέντε εργαζόμενοι.
Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά και περιγράφονται στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος. Στην δεύτερη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν οι στρατιωτικοί δεν θεωρούνται εργαζόμενοι τότε πρέπει να βγουν από αυτή την κατηγορία και να μην ισχύουν για αυτούς τα ασφαλιστικά, το ενιαίο μισθολόγιο και όλα τα άλλα που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους..
Αλλά μάλλον η εκάστοτε Πολιτεία μετακινεί τους στρατιωτικούς κάθε φορά όπως την συμφέρει. Στον νόμο του ασφαλιστικού είναι εργαζόμενοι και πάνε στα 60 αλλά στον συνδικαλισμό είναι ''στρατιωτικοί'' που πρέπει να έχουν πειθαρχία.
Συγνώμη αλλά η λογική της πειθαρχείας ισχύει για όλους τους κλάδους και με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να καταργηθεί ολόκληρος ο συνδικαλισμός. Γιατί αλλιώς που θα πάει η πειθαρχεία στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες; Εκτός και αν η πειθαρχεία, σε αυτή την κοινωνία της παράνοιας, ισχύει μόνο για τους στρατιωτικούς..
Υ.Γ Να καταργηθεί άμεσα ο συνδικαλισμός στην αστυνομία. Γι 'αυτό είναι τόσο χαλαροί και απείθαρχοι!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger