Αρχική » » Καλή παρτίδα σύντροφοι !

Καλή παρτίδα σύντροφοι !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αγαπητοί φίλοι, οι δήθεν ιδεολογίες με τις οποίες κάποιοι κατέλαβαν την εξουσία και απομυζούσαν τον πλούτο μιας χώρας και του λαού τους, πέφτουν μια–μια και οι καβαλάρηδες της εξουσίας  ξεβρακώνονται τόσο πολύ, που δεν έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω από τον εναγκαλισμό τους με την καρέκλα, το θρόνο της ηγετικής τους ματαιοδοξίας! 
Ένας–ένας  όλοι αυτοί που τους κατέβασε ο λαός τους άρον-άρον, δεν τους έμεινε κανένα προσωπείο για να δείξουν ότι τάχα πιστεύουν και στο ελάχιστο αυτά που πούλαγαν σαν θεωρίες δεξιά και αριστερά, και αρκετοί ομολογουμένως  τους έχουν πιστέψει και τους θεωρούσαν πρωτοπόρους ...και καθοδηγητές  στα δικά τους πιστεύω!  Βέβαια κάποιος όσο έχει την εξουσία στα χέρια του και διαθέτει πολύ χρήμα, μπορεί να φτιάξει και φίλους και υποστηρικτές και ιδεολογίες αριστερές και άλλες, και να βρει και συμμάχους και δημοσιογράφους και συγγραφείς που να του "μακιγιάρουν" τις ιδέες και τις θεωρίες του!  Μόλις όμως χάσει την εξουσία, πέφτουν όλες οι μάσκες… Οι αλήθειες λέγονται πιο εύκολα, οι φίλοι γίνονται επικριτές και οι σφουγγοκωλάριοι  γλύφτες, μετατρέπονται σε επαναστάτες  για να πιάσουν θέση στην επόμενη κατάσταση…  Και δεν είναι μόνο ο Μουαμαρ Καντάφι που ήταν σύντροφος και φίλος της Ελλάδας, και τι μας ένοιαζε εμάς που ήταν ένας στυγνός δικτάτορας; Όλη τη Λιβυη έφτιαξαν οι κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας και ένα σωρό κόσμος δούλευε εκεί κάτω! Το βόλεμα βλέπετε όλων, κάνει τους πάντες να μην βλέπουν δικτατορίες και καταπιέσεις… Το γαμη…νο το δολάριο να ρέει μαζί με το πετρέλαιο και όλα καλά. Αλλά μήπως ήταν ο μόνος;   
Πολλούς θα μπορούσα  να αναφέρω, θα πω για όσους θυμάμαι. Δεν ήταν καλός ο Τσαουσέσκου  με τα παλάτια του; Πως; Ολόκληρο ΚΚΕ για χρόνια είχε εκεί στο Βουκουρέστι την έδρα του!  Μπορεί ακόμα να πεινάνε οι Ρουμάνοι πολίτες από την όλη διακυβέρνησή του, αλλά, ήταν ένας καλός σύντροφος όσο κρατιότανε στην εξουσία! Και σπουδάζανε και φτηνά και πολλά Ελληνόπουλα εκεί πάνω! 
Τι να πεις για το Στάλιν; Μπορεί να πολέμησε μαζί με όλη τη Σοβιετική ένωση σκληρά τους Ναζί, πόσα εκατομμύρια δικούς του Ρώσους και άλλους σοβιετικούς σκότωσε στη Σιβηρία, αυτό δεν το κοιτάμε! Μεγάλος ηγέτης…, τα άπλυτα του ακόμα δεν τα έχουνε βρει όλα…  Και ο Μουμπαρακ καλός σοσιαλιστής ήταν, και ο Φιντελ Κάστρο μεγάλος επαναστάτης. Πείνα, καταπίεση και εξαθλίωση πέρασε μαζί του ο κουβανικός λαός, αλλά δεν μπορείς να πεις; Τους άφησε και παίζουν την υπέροχη μουσική τους!  Αλλά γιατί να πάμε μακριά;  Και ο "δικός μας" δικτάτορας ο Γ. Παπαδόπουλος  καλός... ήταν! Χάρισε όλα τα χρέη στους αγρότες και ένα σωρό κόσμος τον χειροκροτούσε! Μην κοιτάτε που όταν έπεσε  γίνανε όλοι τάχα αντιστασιακοί, όταν φανήκαν τα αίσχη τους στην ΕΣΑ και στις εξορίες και στην οικονομία της χώρας που από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα της … Πέρα όμως  από τους δικτάτορες, δεξιούς, αδέξιους  .. και…συντρόφους, και τους άλλους που ψηφίζουμε  με διάφανες δημοκρατικές  διαδικασίες, μήπως και αυτοί λειτουργούν σύμφωνα με τα όσα πίστεψε ο λαός για αυτούς; Άστα!  Να προσέχουν μόνο γιατί τώρα τελευταία οι εξουσίες  και οι μάσκες πέφτουν πολύ εύκολα! Και όσο φτωχότερος, τόσο πιο δυσαρεστημένος και πιο αποφασισμένος!  
Καλή παρτίδα σύντροφοι …



(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger