Αρχική » » Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν σχολιάζει την κίνηση του Ισραήλ.«Συζητάμε με όλους για την οριοθέτηση των ΑΟΖ»

Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν σχολιάζει την κίνηση του Ισραήλ.«Συζητάμε με όλους για την οριοθέτηση των ΑΟΖ»


Η Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ εφάπτονται. Το αυτονόητο έδειξαν οι χάρτες που παρουσίασε το Ισραήλ.
Σιγήν ιχθύος τήρησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας σχετικά με τους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Πα­ρασκευή το Ισραήλ, σύμφωνα να με τους οποίους π ελληνι­κή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί συνέ­χεια της κυπριακής. 
0 Έλληνας ΥΠΕΞ απέφυγε να σχολιάσει επί της ου­σίας την απόφαοη του Ισραήλ και φάνηκε μάλιστα να...
ενοχλείται όταν ρωτήθηκε από την «Ε», μετά τη συνάντησή του, οτην έδρα του ΟΗΕ, με τον Μπαν Κι Μουν, για το αν η κίνηση του Τελ Αβίβ διευκολύνει τις διαπραγ­ματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για την οριοθέτηση της ζώνης.
« Έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό τη διαδικασία με όλους μας τους γείτονες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Η όλη η διαδικασία θα γίνει με τον πλέον σωστό τρόπο», αρκέστηκε να δηλώσει.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε ημίωρη συνάντηση με τον γ.γ του ΟΗΕ, στην οποία μεταξύ άλλων (Σκοπιάνο, εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, πειρατεία) συζήτησαν τις τελευ­ταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Δρούτσας πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη είχε διαδοχι­κές επαφές σε Λευκωσία και Λονδίνο.Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία είχε ζητήσει σει από την Αθήνα να «προ­στρέξει» σε βοήθεια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα εμ­φανιζόταν ως «αντιπαραγωγι­κός» συνομιλητής στην έκθε­ση του γ. γ. του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας στο τέ­λος του μήνα, με αφορμή τις πρόσφατες συνομιλίες στη Γενεύη.
Ο Δημήτρης Δρούτσας ζήτη­σε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Παρασκευής να συνομιλήσει κατ' ιδίαν για 10 λεπτά με τον Μπαν Κι Μουν, όπου του επανέλαβε ότι η Αθήνα επιθυμεί να καταγράφονται τα γεγονότα με «αντι­κειμενικότητα» και ότι «δεν χωρούν ούτε ωραιοποιήσεις ούτε απλοποιήσεις σε αυτά τα θέματα». 
Ο γ.γ. του ΟΗΕ, όπως έγινε γνωστό, τόνισε στον κ. Δρούτσα ότι στις συνομιλίες στη Γε­νεύη διαπίστωσε «ότι έχει υ­πάρξει πρόοδος, αλλά όχι όση θα ήθελε».


ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger