Αρχική » » Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου γιια τo σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» (NATURA)

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου γιια τo σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» (NATURA)




Το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με την υπ’ αριθ. 13/19ης Ιανουαρίου 2011 απόφασή του, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο:
  • Διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο και τη μεθόδευση, που επελέγη από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ για την κατάθεση και ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, κόντρα στις οδηγίες της Ε.Ε. και τη μέχρι ...σήμερα υφιστάμενη πολιτική της όποιας Κυβέρνησης σε θέματα περιβάλλοντος, που είχαν ως πρώτο μέλημά τους την κοινωνική διαβούλευση.
  • Ζητάει από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το Νομοσχέδιο και να προχωρήσει στη συζήτηση και..... ψήφισή του μόνο αφού προηγουμένως ενημερωθούν, ακουσθούν και συμφωνήσουν οι τοπικές κοινωνίες.
  • Ζητάει να σεβαστεί η Κυβέρνηση και να λάβει υπόψη της τις σχετικές μελέτες, που έχουν ολοκληρωθεί για την περιοχή του Χολομώντα, σε συνδυασμό και με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πολυγύρου και Ζερβοχωρίων, που εκδόθηκαν για το σκοπό αυτό και να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης με την προώθηση και έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
  • Καλεί τους Βουλευτές του Νομού να μην ψηφίσουν το σχετικό Νομοσχέδιο και να ζητήσουν την άμεση απόσυρσή του και σε περίπτωση εμμονής της Κυβέρνησης και προώθησης αυτού για ψήφιση, να καταψηφίσουν ολοκληρωτικά αυτό ή το άρθρο 9, που καταστρέφει τις περιοχές μας.
  • Τέλος, ζητά για τις περιοχές που έχουν προηγηθεί αποτερματισμοί (Ταξιάρχης κ.λ.π.), να ψηφιστεί η παρακάτω διάταξη: «Η παράγραφος 16 του άρθρου 21 του Ν.3208/03, αντικαθίσταται ως εξής:
  1. Ο χαρακτηρισμός των αποφάσεων των επιτροπών του οριστικού αποτερματισμού ο οποίος διενεργήθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 6320/1934 (ΦΕΚ 356 Α΄) στο δημόσιο δάσος του Ταξιάρχη Χαλκιδικής ως προς τη μορφή των εκτάσεων (που αποτέλεσαν αντικείμενο αποτερματισμού και που κρίθηκαν ότι είναι αγροί) είναι ισχυρός και δεσμευτικός και δεν επανεξετάζεται από τον οικείο Δασάρχη (συνδυασμός άρθρου 1 παράγραφος 7 του Ν. 3147/2003).
  2. Οι τεχνητές δασικές φυτείες που εγκαταστάθηκαν σε μη δασικά εδάφη, δεν υπάγονται στις δασικές διατάξεις (αρ. 27 παρ.1 «Δασικοί χάρτες του Ν. 2664/03.12.98 – με αριθμ. 85802/74/12.03.98 Δ/γή Υπουργείου Γεωργίας).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Υπογραφή
ΤΑ ΜΕΛΗ
Υπογραφές

Πολύγυρος 20/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ



 
(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger