Αρχική » » Η παγκόσμια κυριαρχία των blogs.

Η παγκόσμια κυριαρχία των blogs.



Σκέφτηκα να συγκρίνω σήμερα το 1ο αμερικάνικο blog (huffingtonpost) με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κολοσσό παγκοσμίως το πασίγνωστο reuters

Γράφει ο 29-26
Έχουμε μπει παντού. Μας διαβάζουν πλέον όλοι. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και ολόκληρο το οικονομικό λόμπι θυμώνει, γελάει και σκέφτεται με τις αναρτήσεις μας (κυρίως το πρώτο βέβαια). Βγάζουμε καταγγελίες, απόψεις και δίνουμε φωνή σε ανθρώπους που ουδέποτε θα είχαν ...υπό άλλες συνθήκες. Αλλά πέρα απ' αυτό διασκεδάζουμε τον κόσμο με οτιδήποτε κουφό ή ανόητο αποφασίσουμε να ''κρεμάσουμε''.
Μιλάω φυσικά για τα blogs στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Με την λογική αυτή σκέφτηκα να συγκρίνω σήμερα το 1ο αμερικάνικο blog (huffingtonpost) με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κολοσσό παγκοσμίως το πασίγνωστο reuters. Μπήκα λοιπόν στο Alexa και έβαλα τις σχετικές διευθύνσεις. Τα αποτελέσματα; Το blog καταλαμβάνει τη 136η θέση στον κόσμο (32 στην Αμερική). Το reuters βρίσκεται 160 θέσεις παρακάτω, παρακαλώ, και συγκεκριμένα στην 296η θέση (169 στην Αμερική).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα και αυτό έχει φέρει τούμπα τα πράγματα. Ο κόσμος ενημερώνεται από τις κλασικές πηγές αλλά στην καρδιά του έχει βάλει εμάς. Δεν έχουμε τις τέλειες ιστοσελίδες με τα φανταχτερά γραφικά, ούτε την επαγγελματική τεχνογνωσία των ειδήσεων. Αλλά έχουμε την αθωότητα, τον άμεσο και απλό λόγο, την ανυπαρξία (σχετικά) διαπλοκής και συνδιαλλαγής με ύποπτα κέντρα (καθημερινές διαδικασίες στα μεγάλα μέσα). Αυτό φυσικά και δεν αφορά το σύνολο των blog αλλά και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος, οι προθέσεις φωνάζουν από χιλιόμετρα και η Ελλάδα είναι πολύ μικρή.

Το τι θα κάνει ο κάθε ''ιδιοκτήτης'' blog τη δύναμη του είναι δικό του θέμα. Αν ξεπουληθεί σε κόμματα και σε άλλα μικροπρεπή συμφέροντα ο ορίζοντας του είναι μικρός και δύσκολος. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως βάλει ένα λιθαράκι για να κάνει την ζωή όλων μας λίγο καλύτερη. Και αυτό δεν είναι, τελικά, το μόνο που έχει σημασία;




(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger