Αρχική » » Η ηρωική έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ

Η ηρωική έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ



Γράφει ο 29-26

Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν κάτι κοινό: Δεν έχουν αριστερά! Τουλάχιστον με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ.

Το πράγμα δεν πάει άλλο. Το έχουν αντιληφθεί τα εναπομείναντα στελέχη της Κουμουνδούρου και στις τελευταίες τους συσκέψεις επικρατεί μεγάλος προβληματισμός. Η αποστροφή της κοινωνίας προς τον μηδενιστικό αριστερισμό είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ. Ακόμη και τα κανάλια δεξιοφέρνουν χωρίς πολλές φιοριτούρες και στρογγυλέματα πλέον.

Η κοινή διαπίστωση των ηγετικών στελεχών είναι ότι η...
 ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένο να γίνει ευρωπαϊκή. Και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Αλλά οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν κάτι κοινό: Δεν έχουν αριστερά! Τουλάχιστον με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Η ευρωπαϊκή αριστερά (τα άκρα της) αποτυπώνονται στη μάζωξη της σοσιαλιστικής διεθνούς. Τα άκρο-αριστερά κομμάτια της Ευρώπης καίνε αυτοκίνητα σε διεθνή φόρουμ τρεις φορές τον χρόνο εν είδη γιορτής.

Έτσι έχει ληφθεί η απόφαση, σε ανώτατο επίπεδο, της ηρωικής εξόδου από τα πολιτικά πράγματα. Το μόνο που εκκρεμεί είναι ο τρόπος. Κάποιοι διαλέγουν την μετακίνηση προς το κέντρο και την πολιτική επιβίωση (Κουβέλης), κάποιοι άλλοι την μετακίνηση προς τα αριστερά (Νομική-λαθρομετανάστες)και την πολιτική αυτοκτονία. Έτσι εξηγείται και η πλήρης αντίθεση προς τη βούληση της κοινωνίας που αποδοκιμάζει βουβά τέτοιες πρακτικές-ξένο σώμα στην ελληνική ιδιοσυγκρασία.

Τα τελευταία χρόνια της Αριστεράς στην Ελλάδα θυμίζουν την διαύγεια που έχει ο βαριά άρρωστος λίγο πριν πεθάνει. Έτσι πολύ σύντομα, μαζί με την κομματική νεολαία των πανεπιστημίων που θα καταργηθεί με τον επόμενο νόμο-πλαίσιο, οι προοδευτικές παρατάξεις του τόπου θα συναντήσουν αυτές της Ρωσίας, της Ρουμανίας και άλλων που κάποτε μεγαλούργησαν στο παγκόσμιο στερέωμα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger