Αρχική » » Η επέλαση της γρίπης

Η επέλαση της γρίπης


Με σταθερό ρυθμό μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων της γρίπης στην χώρα μας. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με εποχική γρίπη, ανεβάζοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ.  Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 59χρονο που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο και έναν 47χρονο που νοσηλευόταν στο Αλεξάνδρα. Αμφότεροι συγκαταλέγονταν σε ομάδα... υψηλού κινδύνου για εμφάνισή επιπλοκών εξαιτίας της γρίπης καθώς αντιμετώπιζαν νευρολογικό και αναπνευστικό πρόβλημα αντιστοίχως. 

Την ίδια στιγμή, 28 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άνδρες ηλικίας 35 έως 65 χρόνων. Σε ό,τι αφορά όμως το ιατρικό ιστορικό των νοσηλευομένων  με γρίπη, η εικόνα παραμένει (ανησυχητικά) σταθερή καθώς  το 30% είναι υγιείς άνθρωποι,  που δεν πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα και το 70% είναι άτομα που συγκαταλέγονται  σε ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω αναπνευστικών, καρδιολογικών, μεταβολικών κα νοσημάτων. 

Σε επαγρύπνηση οι υπεύθυνοι των ΜΕΘ 

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Έλληνες αρμόδιοι την εξέλιξη της εποχικής γρίπης. Μέσα σε έναν περίπου μήνα έχει νοσηλευτεί σε ΜΕΘ το 1/5  του συνόλου των πανδημικών ασθενών. Ειδικότερα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ από την αρχή  Ιανουαρίου ανέρχεται σε 54, ενώ συνολικά πέρυσι σε όλη την πολύμηνη «επέλαση» της πανδημίας, από τον Αύγουστο 2009 έως και τον Μάρτιο του 2010 στις ΜΕΘ είχαν νοσηλευτεί  291 ασθενείς. Μάλιστα, η ανάγνωση των στοιχείων της Βρετανίας επιτείνει την αγωνία τους: κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη Γηραιά Αλβιώνα είχαν νοσηλευτεί 170 άνθρωποι σε ΜΕΘ, ενώ εφέτος οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ξεπέρασαν τους 800! 

Σωτήριος ο εμβολιασμός 

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν  ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να μετριάσει σημαντικά τα συμπτώματα της γρίπης αλλά και να μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών που συνεπάγεται σε πολλές περιπτώσεις η μόλυνση με τον ιό Α(Η1Ν1). Για τον λόγο αυτό απευθύνουν έκκληση προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα, που έχει αρχίσει η δραστηριότητα της γρίπης, τονίζοντας ότι η λήξη του συναγερμού για τη γρίπη  θα κηρυχθεί σε τουλάχιστον δύο μήνες. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger