Αρχική » » Σήμερα… τους βάζει φυλακή

Σήμερα… τους βάζει φυλακή

Γράφει ο Ρωμύλος Κομνηνός
Όποιος διατηρεί ψευδαισθήσεις για το πόσο δραματικά έχουν αλλάξει τα πράγματα στη ζωή μας από το 2004, τον προτρέπουμε να διαβάσει…
WikiLeaks. Με έμφαση σε ένα τηλεγράφημα εκείνης της κομβικής για την Ελλάδα χρονιάς, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπέρναρντ Μποτ, μετέφερε στο χαρτί όσα του είχε πει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο «νέος Κεμάλ», όπως έχει εξελιχτεί σήμερα ο πολιτικός ηγέτης των Ισλαμιστών στη γειτονική χώρα, το 2004 δεν πατούσε και τόσο καλά στα πόδια του. Ναι μεν οι εκλογικές νίκες που είχε πετύχει του έδιναν τη δυνατότητα να βρίσκεται στην εξουσία, όπως φαίνεται όμως δεν την ασκούσε και με περίσσευμα άνεσης.
Σύμφωνα με όσα είχε εκμυστηρευτεί στον Ολλανδό πολιτικό, αδυνατούσε να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας του. Και, κατά συνέπεια, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βάλει φρένο στις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, και τις εικονικές αερομαχίες με τους Έλληνες πιλότους, στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης μιας μόνιμης έντασης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη.
Αυτό φυσικά που δεν είχε πει ο Ερντογάν στον Μποτ, ήταν ότι υποψιαζόταν πως οι στρατηγοί σχεδίαζαν την ανατροπή του. Η ιστορία δικαίωσε εκείνες τις υποψίες του, από τη στιγμή που αποκαλύφτηκε η συνωμοσία της «Εργκενεκόν», και το σχέδιο «Βαριοπούλα», που προέβλεπε απόβαση σε ελληνικά νησιά.
Οι συνωμότες αποκαλύφτηκαν, αποστρατεύτηκαν, συνελήφθησαν και σήμερα καταδικάζονται. Μεγάλη λοιπόν η απόσταση που καλύφτηκε μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια. Ο «ανασφαλής» Ταγίπ Ερντογάν του 2004, σήμερα… κλειδώνει σε κελιά φυλακών εκείνους που τότε ήθελαν να τον ανέτρεπαν. Και έκαναν ό, τι ήθελαν στο Αιγαίο.
Μια πορεία εθνικής καταξίωσης για τον Τούρκο πρωθυπουργό. Σε αντίθεση με την πορεία της Ελλάδας, από το καλοκαίρι της μεγάλης αισιοδοξίας του 2004, στη θλιμμένη άνοιξη του μνημονίου, το 2010. Και στην αγωνία για την επιμήκυνση, σε αυτό το ξεκίνημα του 2011.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger