Αρχική » » ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΤΟ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

 
Καθώς είμαστε μια ανάσα από την Πρωτοχρονιά και όλοι αγναντεύουμε  το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως και εσείς αναρωτηθήκατε πώς επικράτησε το έθιμο να βάζουμε τα τελευταία χρόνια, στην κορυφή του έλατου, εκτός από το άστρο και ένα αγγελάκι. Να λοιπόν πια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από ...αυτό το έθιμο.

Παραμονή πρωτοχρονιάς και κάπου στην βόρεια Φιλανδία ο Άγιος-Βασίλης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ετήσια διανομή των δώρων.
- Άντε φέρε μου την κάπα να φεύγω σιγά σιγά, λέει στην γυναίκα του.
- Να...ξέρεις...ψιθυρίζει ένοχα αυτή, η κάπα δεν είναι στεγνή...την έπλυνα χθες ...αλλά ο καιρός ήταν υγρός και...
- Όχι ρε γαμώτο (και οι Άγιοι άνθρωποι είναι και τους ξεφεύγει καμιά βρισιά πότε-πότε), ένα ολόκληρο χρόνο είχες να την καθαρίσεις και την έπλυνες τελευταία μέρα, διαμαρτύρεται φανερά θυμωμένος ο Άγιος. Τέλος πάντων φέρε μου την παλιά και θα δω πως θα τα βολέψω.
Σε λίγο χτυπά η πόρτα και το παιδί από τον στάβλο ενημερώνει τον Άγιο Βασίλη :
- Άγιε μου, καθώς ετοίμαζα τον μεγάλο τάρανδο γλίστρησε στον πάγο και έσπασε το πόδι του. Να σου ετοιμάσω τον άλλον, τον αδύνατο τάρανδο;
Τα νεύρα του Άγιου έχουν τεντώσει επικίνδυνα. Αλλά σκέφτεται πως είναι άγιες μέρες, τον ιερό σκοπό που έχει να εκπληρώσει, τα παιδάκια που τον περιμένουν και επιστρατεύει όλη την υπομονή που του έχει απομείνει.
- Εντάξει ετοίμασε τον...αλλά κάνε γρήγορα.
Εκείνη την στιγμή χτυπά το τηλέφωνο.
- Ναι ποιος είναι, απαντά ο Άγιος και αναρωτιέται τι άλλο κακό θα τον βρει.
- Είμαστε από το συνεργείο. Δυστυχώς το έλκηθρο δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γιατί χάλασε το ρουλεμάν του τροχού και δεν υπάρχει διαθέσιμο ανταλλακτικό. Αν θέλετε να σας ετοιμάσω το παλιό το ελκ...
Ο Άγιος κλείνει απότομα το ακουστικό και αρχίζει να βρίζει ασύστολα μην μπορώντας να συγκρατήσει άλλο τα νεύρα του για την κακοδαιμονία και την γκαντεμιά που τον βρήκε τέτοιες μέρες. Όλοι στο σπίτι έχουν απομακρυνθεί φοβισμένοι από κοντά του γιατί ποτέ δεν τον έχουν ξαναδεί σε αυτήν την κατάσταση. Ο Άγιος-Βασίλης κόβει βόλτες νευρικά και προσπαθεί να δει τι θα κάνει...Αυτήν ακριβώς τη στιγμή χτυπά το κουδούνι της πόρτας. Την ανοίγει ο Άγιος και αντικρίζει έναν χαμογελαστό νεαρό, με φωτεινό πρόσωπο, να κρατά ένα έλατο.
-ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ,ουρλιάζει φανερά εκνευρισμένος ο Άγιος-Βασίλης.
- Να...ξέρετε...είμαι το αγγελάκι και σας έφερα το έλατο...που να το βάλω;

Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε......!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger