Αρχική » » Το 54,7% των Ελλήνων λέει “όχι” στην Τουρκία

Το 54,7% των Ελλήνων λέει “όχι” στην Τουρκία



Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να στέκεται απέναντι στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της “Metron Analysis”. Είναι από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αριθμοί…
φωνάζουν, και καταγράφουν ότι το 54,7% των Ελλήνων δεν επιθυμεί να έχει μελλοντικά η Τουρκία την οποιαδήποτε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 26,7% τάσσεται υπέρ της προοπτικής να αποκτήσει η Τουρκία μια ειδική, προνομιακή σχέση, όπως έχει προτείνει στο παρελθόν η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί, ενώ το 12,3% υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της γειτονικής χώρας.
Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2010, το “όχι” στην Τουρκία παρουσιάζει ελαφρά μείωση, καθώς τότε είχε καταγραφεί στο 58,5%, και πάλι όμως παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Τα αποτελέσματα της μέτρησης έρχονται μερικές μόνο ημέρες προτού ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβεί στο Ερζερούμ της Τουρκίας, για τη Σύνοδο Πρέσβεων στην οποία τον έχει προσκαλέσει ο Ταγίπ Ερντογάν, και ενώ οι διαρροές που γίνονται στον τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο για πρόθεση της Άγκυρας να προωθήσει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής.



(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger