Αρχική » » Πάει για θάψιμο και το σκάνδαλο Ζήμενς

Πάει για θάψιμο και το σκάνδαλο Ζήμενς


 Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να δούμε ονόματα πολιτικών να παραπέμπονται ως εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο της Siemens και αυτό διότι όπως φαίνεται...
η εξεταστική επιτροπή της Βουλής προσανατολίζεται στην έκδοση κοινού πορίσματος με την καταγραφή και μόνο των γεγονότων όπως προέκυψαν από την έρευνα που διεξήχθη. Αυτό βεβαίως ανταποκρίνεται στο γράμμα του νόμου καθώς η απόφαση της Βουλής που παρέπεμψε προς διερεύνηση την υπόθεση στην εξεταστική επιτροπή ήταν «να αποκαλυφθεί η αλήθεια των γεγονότων που έχουν σχέση με την υπόθεση Siemens στο σύνολό της». Άλλωστε, τα αδικήματα των πολιτικών που εμφανίστηκαν να χρηματίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την γερμανική εταιρεία, έχουν παραγραφεί.
Έτσι, τα μέλη της επιτροπής θα συντάξουν ένα πόρισμα με ένα κεντρικό περιεχόμενο και θα καταγράφονται οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων  - όπου απαιτούνται – επί των ιστορικών γεγονότων.
Τα μέλη της Εξεταστικής επιτροπής πληροφορήθηκαν και για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Φόλκερ Γιούγκ από την Ανακρίτρια κυρία Νικολακέα, επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και τους διενεμήθη κείμενο πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής προκειμένου να το επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες και την ερχόμενη Δευτέρα που θα ξανασυνεδριάσει η επιτροπή να καταθέσουν τις βελτιωτικές τους προτάσεις. Στην πρόταση αυτή καταγράφονται τα πραγματικά γεγονότα όπως προκύπτουν από τη δικογραφία και την έρευνα που διεξήγαγε η εξεταστική επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκύψει σε όλες τις διαστάσεις της η αθέμιτη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα από το 1996. Κατά τη διάρκεια της ισχύος των προγραμματικών συμβάσεων ΟΣΕ, ΟΤΕ και λοιπών ΔΕΚΟ, καταγράφεται ότι η Ζήμενς λάδωσε υπηρεσιακά και πολιτικά πρόσωπα και προωθούσε με αυτό τον τρόπο τον κύκλο των εργασιών της στην Ελλάδα. Έχουν προκύψει επίσης τα δίκτυα μέσω των οποίων κυκλοφορούσαν το μαύρο χρήμα, αλλά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν καθώς και οι συντονιστές της δράσης αυτής.
Απομένουν οι ταυτότητες των πολιτικών προσώπων που χρηματίστηκαν για τα οποία η Επιτροπή θα ζητά κυβερνητική παρέμβαση προς τις Γερμανικές Αρχές ώστε ενεργώντας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και Κοινοτικού κεκτημένου να ανταποκριθούν στα αιτήματα της Ελλάδος για αποτελεσματική δικαστική συνδρομή.
Αυτά προς το παρόν και φυσικά θα επανέλθουμε

Antiκοινοβουλευτικός


(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger