Αρχική » » Ευρωπαϊκά παιχνίδια με μια αδύναμη κυβέρνηση

Ευρωπαϊκά παιχνίδια με μια αδύναμη κυβέρνηση


Απίστευτο παιχνίδια στις πλάτες της αδύναμης ελληνικής οικονομίας και της ακόμη πιο αδύναμης ελληνικής κυβέρνησης, παίζουν οι Ευρωπαίοι οι οποίοι αποδεικνύονται ακόμη πιο...
“σκυλιά” σε σύγκριση με το ΔΝΤ. Μετά την ανακοίνωση της βόμβας ότι δεν θα δοθεί η τρίτη δόση του δανείου το Δεκέμβριο αλλά ένα μήνα μετά, βγήκε αμέσως εκπρόσωπος του Γιουνκέρ και της Κομισιόν, αλλά και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να πουν ότι το θέμα είναι τεχνικό, ότι από την αρχή η εκταμίευση είχε αποφασιστεί για τον Ιανουάριο κ.λπ. Οπως και να έχει το θέμα, είναι εμφανής η προσπάθεια των “φίλων” Ευρωπαίων να σπείρουν τον πανικό στις “προβληματικές χώρες του νότου, τις γνωστές και “γουρουνάκια” ή PIIGS δηλαδή Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία.
Οι ωμοί εκβιασμοί όσο περνούν οι ημέρες θα εντείνονται προκειμένου να βάλουν αρχικά Ελλάδα και Ιρλανδία σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Ενα τέτοιο σενάριο ασφαλώς θα πρέπει να δουλευτεί καλά προκειμένου να προετοιμαστούν οι λαοί για ότι επώδυνο έρχεται. Διότι γνωρίζουν καλά όσοι κρατούν τα κλειδιά της Ευρώπης, δηλαδή οι Γερμανοί, ότι μια σπίθα μπορεί να βάλει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα τις πληρώσουν όλοι.
Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει σκληρό πρόσωπο, έχει τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, οι ελιγμοί είναι περιορισμένοι εδώ που φτάσαμε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ούτε τις δικές τους ευθύνες για το χάλι αλλά ούτε και τι μπορεί να κάνει από εδώ και στο εξής:
Αν μας εκβιάζουν οι εταίροι μας ότι δεν θα μας δώσουν την επόμενη δόση του δανείου ουσιαστικά καταστρατηγούν τη συμφωνία που υπέγραψαν δηλαδή το Μνημόνιο.
Κι εν πάση περιπτώσει η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα ομόλογά τους, να κάνει “κούρεμα”, να πληρώσει το τίμημα αλλά να πληρώσουν και οι Ευρωπαίοι, κράτη και τράπεζες.
Τέλος, ούτε οι Γερμανοί αλλά ούτε και πολλοί Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ένα βασικό σημείο. Το δάνειο που δίνει η Τρόϊκα στην Ελλάδα δεν είναι τσάμπα, πληρώνουμε γι’ αυτό αλμυρό επιτόκιο 5%. Αν δε υπάρξει επιμήκυνση θα πληρώσουμε υψηλότερο επιτόκιο. Οπότε για ποια αλληλεγγύη που δεν είναι μονόδρομος μας μιλά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόϊμπλε; Αλληλεγγύη μα “καπέλο” δεν είναι βοήθεια είναι δάνειο και τίποτε άλλο.


(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger