Αρχική » » Ο Θ. Πάγκαλος μας προετοιμάζει τώρα για την αναδιαπραγμάτευση

Ο Θ. Πάγκαλος μας προετοιμάζει τώρα για την αναδιαπραγμάτευση


O Θ. Πάγκαλος μπορεί να είναι πολλά πράγματα αλλά βλάκας δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Και όταν ανοίγει θέμα ο ίδιος περί αναδιάρθρωσης του χρέους δεν το κάνει γιατί του ξέφυγε, αλλά γιατί έχει συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να έχει κατηγορηθεί ότι είναι αμετροεπής, ότι λέει πολλά για να προκαλέσει ή ότι έχει χύσει την καρδάρα με το γάλα πολλές φορές, αλλά ...
επ’ ουδενί δεν πιστεύει κανείς ότι δεν είναι πανέξυπνος.
Για το λόγο αυτό η απάντησή του στην ερώτηση που του κάνει ο δημοσιογράφος του Βήματος για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και ζυγισμένη που είναι φανερό ότι την περίμενε, ή την είχε προσυμφωνήσει.
Τι λέει ο κ. Πάγκαλος; Οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την αναδιάρθρωση κι ότι τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Επίσης, ότι μπορεί να το επιδιώξει η κυβέρνηση ή αν της προταθεί να μην το αποτρέψει.
Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στη ΝΕΤ ουσιαστικά επανέλαβε τα ίδια λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι κακό να γίνει μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία τα πρώτα χρόνια θα πληρώνουμε λιγότερα και τα επόμενα περισσότερα.
Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με τη δήλωση του πρωθυπουργού που καταδίκασε όσους μιλάνε περί αναδιάρθρωσης του χρέους τότε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε σύντομα για την αναδιάρθρωση. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Πάγκαλος. Εριξε την πρώτη βολή, έστρωσε το χαλί για να συνηθίσει ο κόσμος στη λέξη αναδιάρθρωση, να μην τη φοβάται έτσι ώστε όταν θα του τη φορέσουν “καπέλο” να πει και ευχαριστώ.
Πρόκειται για κλασική επικοινωνιακή κίνηση: Βάζουμε το λαγό να βγάλει το φίδι από την τρύπα και μετά βγαίνει ο κυνηγός και πυροβολεί.
Ακόμη και η καταδίκη από τον Γ. Παπανδρέου είναι για “ξεκάρφωμα”.
Ετσι ο “κακός” κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για αναδιάρθρωση, να τον βρίσουν μερικές ημέρες όλοι, αξιωματική αντιπολίτευση, άλλα κόμματα, φορείς και δημοσιογράφοι, αλλά τον σκοπό του τον πέτυχε. Μπήκε στο λεξιλόγιό μας η “αναδιάρθρωση” και ότι δεν είναι και κάτι κακό. Να το δούμε αν μας προταθεί, μπορεί και να μας συμφέρει.
Οτι η αναδιάρθρωση μοιάζει με την ελεγχόμενη πτώχευση, μακροχρόνια υποδούλωση, σε επιτήρηση για πάρα πολλά χρόνια, αυτά θα ξεχαστούν.
Εν κατακλείδει. Μήπως θυμάστε πριν από ένα χρόνο όταν κάποιος μιλούσε για το ΔΝΤ οι υπόλοιποι ανέβαζαν 40 πυρετό; Τώρα που το έχουμε στο κεφάλι μας ούτε που μας πειράζει. Το θεωρούμε και αναγκαίο κακό.
Ετσι και η αναδιάρθρωση. Ο κ. Πάγκαλος έκανε πάλι το θαύμα του, την αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Το ξαναέχει κάνει με τους δημόσιους υπαλλήλους, που τους χαρακτήρισε τεμπέληδες. Το έκανε και με τους υπόλοιπους Ελληνες που “τα φάγαμε όλοι”. Μας έβαλε όλους να αναρωτιόμαστε μήπως έχει δίκιο και πράγματι φταίμε κι εμείς για το χάλι της χώρας.
Γι αυτό λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ απλά και μπράβο στη ΝΔ που για μια φορά αντέδρασε άμεσα: Ο πρωθυπουργός ή πρέπει να αποπέμψει αμέσως τον κ. Πάγκαλο, ή να βγει και να μς εξηγήσει για την αναδιάρθρωση:




(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger